ABD Polisi Göstericilere Saldırdı (Video)

ABD Polisi Göstericilere Saldırdı (Video)

Filistin'i desteklemek için New York sokaklarında Metropolitan Sanat Müzesi'ne doğru büyük bir yürüyüş düzenlendi ve polis bazı göstericileri tutukladı.

ABD'nin New York eyaletinde "Gazze'ye Öfke" başlığıyla büyük bir gösteri düzenlendi ve Amerikan polisinin gösteriyi engelleme girişimleri üzerine göstericiler Gazze'de ateşkes talebiyle şehrin sokaklarında dolaştı.

Gösteriye Gazze'yle dayanışma içinde olanlar ve Gazze'de ateşkes ve İsrail işgalinin Gazze'ye karşı yürüttüğü acımasız savaşa son verilmesi talebiyle oturma kamplarından şehrin sokaklarına çıkan öğrenciler katıldı .

Göstericiler Manhattan'a yürümeden önce toplanma noktaları arasında gösterilerin yayılmasının merkez üssü olan Columbia Üniversitesi'nin kapıları da vardı.

New York'ta göstericiler, kendilerine yönelik saldırı girişimlerine rağmen Met Gala festivalinin düzenlendiği Metropolitan Sanat Müzesi'ne doğru yürüyüşüne devam etti.

Ünlülerin, moda tasarımcılarının ve medyanın ilgisini çeken Met Gala, Metropolitan Sanat Müzesi Kostüm Enstitüsü için her yıl düzenlenen büyük bir bağış toplama etkinliğidir.

İsrail karşıtı göstericiler Central Park'taki Birinci Dünya Savaşı anıtına zarar verdi ve Amerikan bayrağını yaktı.

Göstericiler duvarlara büyük siyah harflerle "Gazze" yazdılar.

Diğerleri heykelin bronz askerlerine "Soykırımı Durdurun", "Apartheid'e Son Vermek İçin" ve "Özgür Filistin" yazan Filistin bayrağı çıkartmaları yapıştırdı.

İsrail işgal güçlerinin Gazze'de savunmasız sivillere yönelik yaptığı soykırım ve katliamları protesto etmek amacıyla Amerikalı üniversite öğrencilerinin öncülük ettiği ayaklanma tüm hızıyla devam ediyor ve üniversite devriminin kıvılcımı hızla Avrupa Birliği'nin birçok ülkesine yayılıyor. .