ABD Senatosu'ndan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne korkutan mektup..

ABD Senatosu'ndan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne korkutan mektup..

Bir grup ABD Senatörü, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı'na bir mektup göndererek onu, İşgal Hükümeti Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrailli yetkililere karşı uluslararası tutuklama emri çıkarmaması konusunda uyardı.

ABD Senatosunun bir grup nüfuzlu Cumhuriyetçi üyesi, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan'a bir mektup göndererek onu işgal hükümetinin Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililere karşı uluslararası tutuklama emri çıkarmaması konusunda uyardı. Bunu yapması halinde kendisini "ağır cezalarla" tehdit edecek.

12 GOP senatörü tarafından imzalanan kısa, tek sayfalık bir mektupta Khan'a, ICC'nin Netanyahu ve meslektaşlarını Gazze'deki eylemlerinden sorumlu tutma yönündeki herhangi bir girişiminin "yalnızca İsrail'in egemenliğine yönelik bir tehdit olarak değil, İsrail'in egemenliğine yönelik bir tehdit olarak" yorumlanacağı söylendi. ABD'nin egemenliği."

Senatörler Khan'a "İsrail'i hedef alırsanız biz de sizi hedef alırız" dediler ve şunu eklediler: "Çalışanlarınıza ve ortaklarınıza yaptırım uygulayacağız ve sizin ve ailenizin ABD'ye girişini yasaklayacağız."

Cumhuriyetçi üyeler mektubunu şu sözlerle tamamladı: "Uyarıldınız."