ABD üniversitelerindeki protestolar devam ediyor...

ABD üniversitelerindeki protestolar devam ediyor...

ABD üniversitelerindeki öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım savaşını kınayan gösterilerini sürdürürken, protesto kampları kurarken, polis tarafından tutuklananların sayısı 900'e yaklaşıyor

ABD üniversitelerindeki öğrenciler, İsrail işgalinin Amerikan desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü imha savaşını kınayan protestolarına devam ederken, polis yüzlerce öğrenciyi tutuklarken mali ve askeri yardım sağlanmasına son verilmesini talep ediyor.

Onlarca göstericinin mekana çadır kurup binanın kontrolünü ele geçirmesinden günler sonra, New York Manhattan'daki New York Üniversitesi'ne bağlı Moda Teknoloji Enstitüsü'nün önünde İsrail karşıtı protestolar yeniden başladı.

Enstitüden bir grup öğrenci "Gazze Dayanışma Kampı" kurdu ve burada soykırıma son verilmesi çağrısında bulunan pankartlar asıldı. Pankartlarda Amerikan medyasının haberine göre “Öğrendiğimiz kadarıyla Gazze yanıyor” yazıyordu.

Connecticut'taki Yale Üniversitesi kampüsünde 200'den fazla İsrail karşıtı gösterici düzinelerce çadır kurdu.

Ayrıca, öğrencilerin de kamp kurduğu DC'deki George Washington Üniversitesi kampüsünde Filistin yanlısı protestolar devam etti.

Göstericiler "Özgür Filistin" sloganı atarken, bazıları keffiye(poşu) taktı ve Filistin bayraklarını salladı. Bu arada, diğer üniversitelerdeki öğrencilerle dayanışma amacıyla daha fazla protestocunun kampa katılması için yol kapatıldı.