Başörtülü Aday Neden "0" Çektiği Yerden ?

Başörtülü Aday Neden "0" Çektiği Yerden ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'özel destek' verdiği başörtülü adayın, aday gösterildiği yerle ilgili ortaya çıkan detay CHP'nin başörtüsüne bakışını bir kez daha sorgulattı.

Ömer Süt'ün analiz haberi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, Elazığ'a bağlı Kovancılar ilçesinden aday olan başörtülü Halime Karakoç'a 'özel destek' vereceğini açıkladı.

Her seferinde 'dini ve başörtüyü siyasete alet etmeyin' diye AK Parti'yi sert bir dille eleştiren CHP'nin bu davranışı dikkat çekti. 

 

CHP'NİN BAŞÖRTÜLÜ ADAYI!

Kılıçdaroğlu, Karakoç'un en zor bölgeden seçime girdiğini, "özel olarak Kovancılar'a gidecek kampanyasına katılacağım. Ancak Kovancılar halkının da Karakoç'u yalnız bırakmayacağına gönülden inanıyorum" sözleriyle özetlemişti.

Kılıçdaroğlu'nun, başörtülü Karakoç'u CHP için seçimin başlamadan bittiği yerlerden biri olarak gösterilen Kovancılar adayı olarak göstermesi, "seçim kazanamayacağınıbildiği için mi oradan aday gösterdi" sorularını da beraberinde getirdi. 

Seçim sonuçlarında Kovancılar'da CHP'nin esamesinin okunmaması da bu sorularıgündeme getirenleri haklı çıkaracak gibi...

2009 yılında yapılan yerel seçim sonuçları her şeyi özetliyor.

CHP'NİN SIFIR ÇEKTİĞİ İLÇE

Kılıçdaroğlu'nun 2011 yılında yumurtalı saldırıya uğradığı Kovancılar'da, CHP 2009yerel seçimlerinde sıfır oy almış. Yani 2009'da CHP'nin Kovancılar'da adayı bile yok.

İŞTE 2009 SONUÇLARI:

1. AK PARTİ - Adalet ve Kalkınma Partisi 34,1

2. BTP - Bağımsız Türkiye Partisi 22,0

3. DP - Demokrat Parti 17,8

4. SP - Saadet Partisi 13,0

5. MHP - Milliyetçi Hareket Partisi 8,1

6. BBP - Büyük Birlik Partisi 2,8

7. DTP - Demokratik Toplum Partisi 1,2

8. ANAP - Anavatan Partisi 1,0

9. CHP - Cumhuriyet Halk Partisi 0,0

Yerel seçimlerden önce CHP'nin bu başörtüsü atağından sonra akıllara, ister istemez, birsoru geliyor:

"Özellikle son yıllarda ‘başörtüsü'nü siyasi malzeme haline getiren ve bunu ‘göstermelik' yapan CHP, başörtülü adayı ‘Sıfır' oy aldığı ilçeden değil dekazanılması ‘kesin' olan bir yerden neden göstermez?

Mesela Ankara'nın Çankaya ilçe belediyesine bir başörtülü aday yakışmaz mı?

omer.sut@haber7.com

Haber7