Birleşik Metodist Kilisesi'nden İsrail'e Boykot

Birleşik Metodist Kilisesi'nden İsrail'e Boykot

Birleşik Metodist Kilisesi Genel Konferansı, kilisenin yatırım yöneticilerini, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım savaşı nedeniyle İsrail işgal varlığının tahvillerini elden çıkarmaya çağırdı.

Birleşik Metodist Kilisesi'nin Nisan ayı sonunda Charlotte, Kuzey Carolina'da düzenlenen Genel Konferansı, kilisenin yatırım yöneticilerine, Filistinlileri devam eden askeri işgal altında tutan "İsrail" tahvillerinin hariç tutulması yönünde öncü bir çağrı yayınladı.

Amerikan web sitesi "Mondo Wise" , bir raporda, kilisenin tüm yatırım yöneticilerini "askeri işgaline son verene" kadar "İsrail'e olan hükümet borçlarıyla uğraşmaktan kaçınmaya" çağırdığını belirtti . Büyük bir Hıristiyan mezhebi tarafından yapılan yatırımların geri çekilmesi gibi bir şey gündeme gelmiş oldu.

Web sitesinde, Birleşik Metodistler (UMKR) başkanı Lisa Bender'ın, "bu kararın zamanlamasının özellikle önemli" olduğu, çünkü bunun "Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım vizyonuyla" örtüştüğü şeklindeki sözleri aktarıldı. İsrail işgal hükümetini “yasadışı” hükümet fonlarıyla desteklemek istemiyor.

Kilise, uzun süredir devam eden "Filistin topraklarındaki İsrail yerleşimlerine karşı çıkma" konumunu yenileyerek, İsrail yerleşim ürünlerinin küresel boykot edilmesi ve onlara verilen tüm mali desteğin sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Yerleşim ürünlerine küresel boykot çağrısı yapan uzun vadeli karara ek olarak, Kilise'nin yatırım ajansı işgal bitene kadar "Wespath" 5 İsrail bankasına, İsrail şirketi "Shikun & Binui"ye ve uluslararası "G4S" şirketine yatırım yapılmasını yasakladı.

Birleşik Metodist Kilisesi'nin, 1968 yılında Dallas - Teksas'ta Metodist Kilisesi ile Birleşik Evanjelik Kardeşler Kilisesi'nin birliği yoluyla kurulan büyük bir Protestan kilisesi olması dikkat çekicidir. 2018 yılında küresel kilise üyeliği Afrika, Asya, Avrupa ve Kuzey ve Güney Amerika'nın beş kıtasında 12,5 milyonu aştı.

Kilise, politika yapıcılarla devam eden savunuculuk yoluyla "sosyal ilkeleri uygulamak, tabandan örgütlenmek ve gelecekteki liderleri eğitmek" amacıyla "eğitmek, savunmak ve iletişim kurmak" için çalışıyor.