Ebu Ubeyde: Gazze'deki hastanelerin yıkılması sonucu İsrailli bir mahkum öldü.

Ebu Ubeyde: Gazze'deki hastanelerin yıkılması sonucu İsrailli bir mahkum öldü.

El Kassam Tugayları sözcüsü, işgalcilerin evini bombalaması sonucu İsrailli bir mahkumun, başka bir mahkumla birlikte, gerekli tıbbi bakımı alamaması nedeniyle aldığı yaralar sonucu öldüğünü duyurdu.

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde Salı günü yaptığı açıklamada, İsrailli tutuklu Judy Feinstein'ın (70 yaşında) işgal sonrasında başka bir tutukluyla birlikte aldığı yaralar sonucu öldürüldüğünü duyurdu. bir ay önce tutuldukları yeri bombaladılar.

Ebu Ubeyde, Telegram kanalında yaptığı kısa açıklamada, işgalin Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri tahrip etmesi ve hizmet dışı bırakması nedeniyle tutuklunun bakım merkezlerinde yoğun tıbbi bakım alamamasından dolayı öldüğünü doğruladı.

Tutuklunun 7 Ekim'de ağır yaralandığını ve Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde tedavi altına alındığını doğruladı. İyileşmenin ardından yeniden gözaltına alındı.

Ebu Ubeyde'nin açıklamasının ardından El Kassam Tugayları askeri medyası, İsrailli tutuklunun öldürülmesini detaylandıran bir video klip yayınladı.

El Kassam, videoya İsrailli yerleşimcilere hitaben yaptığı bir açıklamayla eşlik ederek şöyle dedi: “Ordunuzun hastaneleri yıkması ve hizmet dışı bırakması, mahkumlarınızın acı çekmesine ve ölmesine neden olmuştur ."