En Zengin Şehirler Sıralamasında Tel Aviv İrtifa Kaybetti

En Zengin Şehirler Sıralamasında Tel Aviv İrtifa Kaybetti

İsrail Channel 12'nin internet sitesinde, geçen yıl yaklaşık 300 yatırımcının ayrılmasıyla Tel Aviv'in dünyanın en zengin şehirleri sıralamasındaki sıralamasının kötüleştiğinden bahsediliyor.

İsrail Kanal 12'nin internet sitesinde, Henley & Co.'nun 2024 yılı dünyanın en zengin şehirleri sıralamasında Tel Aviv'in 17. sıraya gerilemesi nedeniyle İsrail'in yaşadığı çalkantılı yılın zenginler üzerindeki etkisine değinildi .

Böylece Tel Aviv dünyanın en zengin şehirleri sıralamasında 47. sıraya geriledi.

Sınıflandırmaya göre, Tel Aviv'de şu anda 10 milyarder, en az 100 milyon dolar sahibi 82 kapitalist ve 24.300 milyoner var; geçen yıla göre toplamda %12'lik bir düşüş.

Derecelendirme derleyicilerine göre, geçen yıl likit yatırım sermayesi 1 milyon dolar veya daha fazla olan yaklaşık 300 yatırımcı Tel Aviv'den ayrıldı.

Sınıflandırmanın yazarları, 2023 yılında şekelin değerinin dolar karşısında %5 oranında düşeceğini, bunun da zenginlerin elinde bulunan varlıkların dolar değerinde düşüşe yol açacağını belirtiyor.

Ayrıca konut fiyatlarında dolar fiyatlarında yüzde 10'luk bir düşüş gözlendi.

Dünyanın en zengin şehirlerinin sıralaması her yıl Henley & Partners tarafından küresel veri istihbarat şirketi New World Wealth ile işbirliği içinde yayınlanıyor.

İlk sırada yaklaşık 349.500 milyonerin yaşadığı ve 744 kapitalistin en az 60 milyar 100 milyon dolara sahip olduğu New York yer alıyor.

New Yorkluların toplam serveti bu yıl 3 trilyon doları aştı; bu, G20'deki çoğu büyük ülkenin sahip olduğu toplam servetten daha yüksek