Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması

Filistin Direnişini Liderlerinden Müzakare Açıklaması

Al-Mayadeen'e konuşan Filistinli bir direniş lideri, "Hareket müzakerelerde İsrail'in önerisini hala inceliyor ancak...

Filistin direnişinin bir lideri Al-Mayadeen'e şunları doğruladı: "Hareket hala müzakerelerde İsrail'in önerisini inceliyor, ancak esaslı değişiklikler yapılmadıkça kabul edilmesi konusunda büyük bir beklenti yok."

Filistinli bir direniş lideri Al-Mayadeen'e yaptığı açıklamada İsrail'in müzakerelerde sunduğu teklifin temel bir tutum değişikliğini yansıtmadığını ve geri çekilme ve kapsamlı bir ateşkes konusuna net cevaplar vermediğini doğruladı.

Lider, Hamas'ın "öneriyi hala incelediğini, ancak önemli değişiklikler yapılmadığı sürece kabul edeceğine dair büyük bir beklenti olmadığını" söyledi.

Filistin direnişiyle ilgili konularda uzman olan Hani al-Dali, Al-Mayadeen'e yaptığı açıklamada İsrail'in önerdiği şartlardan birinin işgal hapishanelerinde müebbet hapis cezasına çarptırılan bazı Filistinli mahkumların serbest bırakılması karşılığında 20 ila 40 sivil mahkumun ve dört ya da beş kadın askerin veya yaşlı askeri personelin serbest bırakılması olduğunu söyledi.

El-Dali, işgalcilerin El-Raşid Caddesi'nin başından Cuhr El-Dik bölgesine kadar olan orta hattan çekilme süreci konusunda esneklik gösterdiğini de sözlerine ekledi.

El Dali, işgalcilerin önerilerinin tam bir anlaşma değil kısmi bir anlaşmanın şartları olduğuna dikkat çekti.


İsrail'in Refah'ı işgaliyle ilgili olarak El Dali, İsrail'in Refah'ın müzakerelerde, özellikle de tutuklular dosyasında direnişe baskı yapmak için kullanabileceği son kart olduğuna inandığını açıkladı.

İsrail'in Refah'a operasyon düzenlemesi halinde, Han Yunus'ta direniş tarafından yenilgiye uğratıldığı gibi yenilgiye uğrayacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı