İşgal Refah'ı fosfor bombalarıyla bombalıyor...

İşgal Refah'ı fosfor bombalarıyla bombalıyor...

Ateşkes konusunda devam eden müzakerelerin ve İsrail savaşını durdurmaya yönelik çeşitli çağrıların ışığında işgal, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor.

Gece saatlerinde Gazze Şeridi, Şeridi'nin kuzeyinden güneyine kadar birçok bölgeyi hedef alan yoğun bir İsrail saldırısına tanık oldu.

Kuzeyde Al-Mayadeen muhabiri , Beyt Lahia şehrinin kuzey sınırının ağır ateşe ve top mermilerine maruz kaldığını, İsrail'in bir baskın yaparak şehri hedef aldığını bildirdi.

Al-Mayadeen muhabiri, İsrail topçu bombardımanının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Jabalia kampının doğu bölgelerini ve Gazze Şehri yakınındaki doğu Al-Zaytun mahallesini hedef aldığını ekledi.

İşgal uçakları, Gazze Şeridi'nin merkezinde Cühr el-Dik bölgesindeki tarım arazilerine ve Nuseyrat kampının kuzeyindeki el-Muğraka bölgesine baskın düzenledi.

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah'ın doğusundaki bölge, İsrail uçaklarının yoğun fosfor bombası atmasıyla aynı zamana denk gelen şiddetli topçu bombardımanına ve helikopterden yoğun silah sesine tanık oldu.

Muhabir ayrıca, İsrail'in Refah'ın doğusundaki bir eve baskın düzenlediğini, buna eşlik eden işgal ekiplerinin de kente saldırdığını bildirdi.