3. İntifada Sesleri; İsrail Alarmda-VİDEO

3. İntifada Sesleri; İsrail Alarmda-VİDEO

Siyonist İsrail rejiminin kuruluşunun 63. Yıldönümünde, Filistin'e büyük yürüyüş başlıyor.

Dünyanın her bir tarafından yapılacak Filistin'e dönüş eylem ve etkinliklerinin yanı sıra, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Mısır'dan Filistin sınırlarına yüz binlerce Filistin gönüllüsü yürüyüşler düzenliyor.

İsra Kültür Merkezi'nin öncülüğünde "Filistin Gönüllüleri" adı altında bir otobüs, Ürdün'deki yürüyüşlere katılmak üzere, Ürdün'ün Filistin sınırındaki EL Kerame bölgesine gidiyor.

İhvan-ı Müslimin Hareketi'nin Ürdün kolu İslami Amel Cephesi genel sekreteri Hamza Mansur El Kerame'ye yapılacak Filistin'e dönüş yürüyüşü ile ilgili yaptığı açıklamada, "topraklarından göçe zorlanan Filistin halkının dönüş hakkını ortadan kaldırmayı amaçlayan uluslar arası komplolar var. Biz İslami Amel cephesi olarak, başta dönüş hakkı olmak üzere, Filistin halkı tüm haklarını geri alıncaya kadar siyonist düşmanla mücadelenin durmayacağını göstermek için Mesirete'l el Avde'ye katılacağız" dedi.

İslami Amel Cephesi'nden Dönüş Yürüyüşü Hazırlık Komitesi Başkanı Murad Adayle 15 Mayıs'taki " dönüş yürüyüşü"ne 1.000 otobüs ve on binlerce özel aracın katılacağını belirtti.

Ürdün İhvan-ı Müslimin yetkilileri ile görüşen Nureddin Şirin, Filistin sınırındaki El Kerame'ye yapılacak yürüyüşe "Filistin Gönüllüleri" olarak Türkiye'den de bir otobüsle katılacağını belirtti.

Diğer taraftan,Siyonist rejim genelkurmay başkanı Benny Gantz, İsrail askeri birliklerini ziyaret ederek, komutanlarla görüştü. 15 Mayıs'taki yürüyüşler dolayısıyla muhtemel senaryolar üzerinde planlar yapıldığı bildirildi.

İsrail Genelkurmay başkanlığı sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "İsrail ordusu yeni şiddet olaylarının çıkabileceği ihtimali üzerine değerlendirmelerde bulundu" denildi.

Siyonist rejim ordusu Ephraim Tugay komutanı Albay Avi Gil ise askeri birliklerini alarma geçme talimatı verdi. Talimatta "muhtemel gelişmelere karşı teyakkuzda olmaları" istendi.

Albay Avi Gil, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "Nekbe gününde bir 3. İntifada girişimlerine ya da olası diğer olağanüstü senaryolara karşı hazırlık içindeyiz" dedi.

Üçüncü İntifada'yı Durdurmak Mümkün Olmayacak

Diğer yandan Filistin el Fetih hareketi liderlerinden Abbas Zeki, 15 Mayıs'taki Filistin'i dönüş yürüyüşlerinin 3. İntifada olduğunu belirtti.

Filistin Özerk Yönetimi ile siyonist rejim arasındaki barış görüşmelerinin tıkanmasının, Filistinlilerin ümitlerini kaybetmesine yol açtığını söyleyen Abbas Zeki, Nekbe gününde yapılacak Filistin'e dönüş yürüyüşlerinin "3. İntifada" olacağı uyarısında bulundu.

Filistin Özerk yönetiminin 3. İntifada'yı durdurmasının mümkün olamayacağını söyleyen Zeki, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki halk devrimlerinin iki diktatörü devirip diğer diktatörleri de tehdit ettiğini, bunun da Filistinlileri cesaretlendirdiğini belirten Abbas Zeki, Filistin Özerk Yönetimi'nin Filistinlilerin 3. İntifada gösterilerini durdurmakta güçlük çekeceğini söyledi.

 

velfecr