Refah Kapısı Kapatıldı Yaralılar Şehid Oluyor

Refah Kapısı Kapatıldı Yaralılar Şehid Oluyor

Gazze'de Sağlık Bakanlığı: İşgalin Refah sınır kapısını kontrol etmesi nedeniyle her saat başı yaralılar şehit oluyor.

İsrail'in bugün Perşembe günü Gazze Şeridi'nin doğusundaki El-Sabra mahallesi ile Brezilya'nın Refah şehrinin güneyindeki Gazze Şeridi'nin güneyindeki El-Sabra mahallesini bombalaması sonucu 8 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Ayrıntılı olarak, işgalcilerin Brezilya'nın Refah'ın güneyindeki mahallesinde bir camiyi bombalaması sonucu 3 vatandaş şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

azze'de ise işgalcilerin Ebu Şeria ailesine ait bir evi bombalaması sonucu kurtarma ve ambulans ekipleri 5 şehit ve 4 yaralının cenazesine ulaşırken, ekipler hedef alınan evin enkazı altında kayıp 10 kişiyi arama çalışmalarını sürdürüyor.

İşgal topçuları Gazze şehrinin güneyindeki El Zeytun ve El Sabra mahallelerinin güney bölgelerini bombaladı.

İşgal son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ndeki ailelere yönelik 60 şehit ve 110 hastane yaralanması dahil 4 katliam gerçekleştirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 216 günden bu yana sürdürdüğü saldırganlığın bilançosu sonsuz bir rakamla 34.904 şehit ve 78.514'ten fazla yaralıya yükselirken, binlerce kurban hâlâ enkaz altında ve yollarda, ambulans ve sivil savunma ekipleri ise bu duruma müdahale edemiyor.

Zorla yerinden edilme ve felaket koşulları

Buna karşılık UNRWA, işgal yetkililerinin 3 gün önce saldırının başlamasından bu yana Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinden yaklaşık 80.000 Filistinliyi zorla yerinden ettiğini bildirdi.

İsrail işgal güçleri dün sabah, Salı sabahı Refah sınır kapısının Filistin tarafını işgal ederek Gazze Şeridi'ne yardım akışını durdurdu.

İşgal güçleri, Refah sınır kapısını işgal ederek, yardımların girdiği ana kara geçişini kapattı ve yaralı ve hastaların Gazze Şeridi dışında tedavi görmesine izin verdi; bu, özellikle Gazze'deki gıda ve yakıt stoklarının tükenmesi nedeniyle insani felaketi daha da kötüleştirme tehlikesi yaratıyor.