4 gün içinde 180.000 kişi yerinden edildi...

4 gün içinde 180.000 kişi yerinden edildi...

Birleşmiş Milletler, Han Yunus kenti çevresinde 4 gün süren şiddetli çatışmalar sırasında 180.000'den fazla Filistinlinin kaçmak zorunda kaldığını söylüyor ve işgal, kentteki yeni bölgelerin boşaltılması yönünde emirler yayınlıyor.

ugün Cumartesi günü İsrail işgal ordusu , Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki yeni bölgelerin boşaltılması emrini verdi ve kentin güney mahallelerinde yaşayanlardan tahliye ederek El Mawasi bölgesine taşınmalarını istedi.

Yeni tahliye emirlerinden önce Birleşmiş Milletler, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti çevresinde 4 gün süren şiddetli çatışmalar sırasında 180.000'den fazla Filistinlinin kaçmak zorunda kaldığını doğruladı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi şunları söyledi: "Savaşın başlamasından 9 ay sonra Han Yunus bölgesinde son zamanlarda yoğunlaşan düşmanlıklar, Gazze genelinde yeni ülke içi yerinden edilme dalgalarıyla sonuçlandı."

Ofis, "geçen Pazartesi ve Perşembe günleri arasında yaklaşık 182.000 kişinin orta ve doğu Han Yunus'tan yerinden edildiğini, diğer yüzlerce kişinin ise hâlâ doğu Han Yunus'ta mahsur kaldığını" belirtti.

Geçtiğimiz Pazartesi günü işgal "ordu", Han Yunus'un doğu mahallelerinin boşaltılması emrini yayınlayarak, daha önce güvenli ilan edilen bölge de dahil olmak üzere güçlerinin burada "güçlü bir şekilde çalışacağını" ilan etti.

Birleşmiş Milletler'e göre Gazze'deki 2,4 milyon insanın büyük çoğunluğu çatışmalar nedeniyle en az bir kez yerinden edilmiş durumda.