ABD Dışişleri Bakanlığında  Gazze İstifası

ABD Dışişleri Bakanlığında Gazze İstifası

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, yakın zamanda yayınlanan ABD hükümetinin İsrail'in Gazze Şeridi'ne insani yardımı engellemediğini iddia eden raporuna karşı çıkması nedeniyle istifasını sundu.

Washington Post'a konuşan iki yetkiliye göre, Başkan Joe Biden yönetiminde İsrail'in Gazze'deki tutumuyla ilgili tartışmalara katılan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, İsrail'in Gazze'ye insani yardımı engellemediğini iddia eden ve kısa süre önce yayınlanan bir ABD hükümet raporuna katılmadığı için bu hafta istifa etti.

İstifa eden yetkili Stacey Gilbert, Dışişleri Bakanlığı'nın Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'nda çalışıyordu.

Gilbert Salı günü çalışanlara bir e-posta göndererek Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'in Gazze'ye insani yardımı engellemediği sonucuna varmasının yanlış olduğu yönündeki görüşünü açıkladı.

Gazeteye göre istifanın nedeni “olağandışı” çünkü Biden yönetiminin İsrail'e milyarlarca dolarlık silah göndermeye devam etmesini haklı çıkarmak için dayandığı tartışmalı bir raporla ilgili bir iç anlaşmazlığa işaret ediyor.

Bu ayın başlarında ABD İç Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Lily Greenberg Cole, ABD'nin Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşında İsrail işgaline verdiği destek nedeniyle istifa etmişti.

Greenberg-Cole'un istifası, ABD'nin Gazze'ye yönelik savaşa verdiği desteği protesto etmek amacıyla Biden yönetiminden alenen istifa eden ilk Yahudi inancına mensup çalışan olması bakımından dikkat çekicidir.

Kaynak:Haber Kaynağı