Abdülmelik Husi : Nasrullah'ın şehadeti Hizbullah'ı çökertmedi

Abdülmelik Husi : Nasrullah'ın şehadeti Hizbullah'ı çökertmedi

Ensarullah lideri Seyyid Abdul Malik El Husi, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın şehid edilmesinin “büyük bir suç ve tüm İslam milletine yönelik bir saldırı” olduğunu söyledi

Ensarullah lideri Seyyid Abdul Malik El Husi, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın şehid edilmesinin “büyük bir suç ve tüm İslam milletine yönelik bir saldırı” olduğunu söyledi. ve Nasrallah'ı “Filistin, Kudüs, El Aksa, İslam ve insanlığın şehidi” olarak nitelendirdi.

El Husi, şehidin “40 yılı aşkın bir süredir cihat meydanında yüksek bir etkinlik, seçkin bir konum ve büyük bir başarıyla yer aldığını ve yaklaşık 30 yıl boyunca Hizbullah'ın yürüyüşüne liderlik ederek muazzam ve üstün bir başarı gösterdiğini” sözlerine ekledi.

El Husi, Nasrallah'ın İsrail kamuoyu üzerindeki etkisine de değinerek, işgal ve yerleşimcilerin “Nasrallah'ın açıkladığı pozisyon, sözleri, vaatleri, uyarıları ve tehditleri için binlerce kez hesap yaptıklarını” vurguladı.

Şehit Seyyid Nasrallah'ın “ABD ve İsrail'in Müslümanlar arasında mezhep çatışması çıkarma planlarını bozmada büyük, seçkin ve öncü bir rol oynadığını” söyleyen Abdülmelik Husi, Nasrallah'ın Müslümanlar arasında dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurma çabalarında da büyük rol oynadığını vurguladı.

Bu bağlamda El Husi, şehit Seyyid Nasrallah'ın o dönemde İsrail işgaline karşı sıcak bir savaş veriyor olmasına rağmen Bosna'daki Müslümanların başına gelenlerle yakından ilgilendiğini hatırlattı.