Ak Partili Turan: Heniyye suikastinde İran'ı suçlamak İsrail'e hizmet etmektir

Ak Partili Turan: Heniyye suikastinde İran'ı suçlamak İsrail'e hizmet etmektir

AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit olmasına ilişkin Ulusal Kanal’a konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili, Türkiye- Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehit olmasına ilişkin Ulusal Kanal’a konuştu.

Hasan Turan, “ Bir kişi ölecektir bin kişi dirilecektir. Bu suikast, emperyalizme karşı çıkan, ABD ve Avrupa emperyalizmine karşı çıkan, İsrail'in bu soykırımcı siyonist politikalarına karşı çıkan herkese yapılmış bir suikasttır. Dolayısıyla bunu buradan okumak gerekir” ifadelerini kullandı.

Saldırıyla ilgili Hamas’ın bir numaralı askeri ve ekonomik destekçisi Tahran'ı zan altında bırakan suçlamaları değerlendiren Hasan Turan, bu tartışmanın Filistin mücadelesinin ruhuna aykırı olduğunu belirtti.

Hasan Turan şunları kaydetti:

“ Bunların hepisini böyle teoriler üzerinde okumak benim kanaatimce bölgede sürdürülen mücadelenin ruhuna uygun değildir. Biz kendi içimizdeki denklemleri işte tarihi bir takım meseleleri rekabetleri bunu üzerinden kaşımaya çalışırsak bu hiçbir şekilde ne Türkiye ne İran ne de bölge ülkelerinin hizmetine fayda etmez. İsrail'in ve onun arkasındaki güçlere hizmet eder.

Bu suikast bütün İslam dünyasına yönelik bir emperyalist suikasttır. İran’da böyle bir önemli kişinin suikasta uğraması da oranın da tehditle karşı karşıya olduğunun göstergesidir. İran’da İsrail’in üstlendiği ve gerçekleştirdi suikastların ne ilki ne sonu. Suikastı işleyen kendisini saklamıyor. Fail ben buradayım derken hedefi nereye yönelteceğimiz açıktır.”(Ulusal Kanal)