Avrupa'da Gazze'ye Destek Gösterileri Düzenleniyor

Avrupa'da Gazze'ye Destek Gösterileri Düzenleniyor

Avrupa'da Gazze'ye destek gösterileri sürüyor

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı işlediği suçları kınamak ve ikinci yılına girmek üzere olan acımasız saldırganlığı durdurmak için Cumartesi günü birçok Avrupa ülkesinde on binlerce kişi gösteri düzenledi.

İsveç
İsveç'in başkenti Stockholm'ün Odenplan bölgesindeki göstericiler, İsrail işgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşını kınadıklarını ifade ettiler.


Protestocular Filistin bayrakları ve "Özgür Filistin, Özgür Gazze", "Soykırımı Durdurun" ve "İsrail'i Boykot Edin" gibi ifadelerin yer aldığı pankartlar taşıyarak ABD'yi İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçlara ortak olmakla suçladı.

Filistin yanlısı etkinliğe katılanlar Raoul Wallenberg Meydanı'na kadar "Gazze'de çocuklar öldürülüyor" ve "Filistin'e özgürlük" sloganları atarak yürüdü.

Almanya
Almanya'nın başkenti Berlin'de, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları ve çocuklara karşı işlediği vahşi suçlara karşı Filistin halkıyla dayanışma gösterisi düzenlendi.


Filistin bayrakları sallayan göstericiler Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşına son verilmesini talep etti.


Filistin davasının onlarca destekçisi, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin halkıyla dayanışmalarını vurgulamak için Almanya'nın Stuttgart kentinde bir protesto düzenledi.

Katılımcılar devam eden savaşı kınadı ve Filistin bayrakları sallayarak İsrail saldırganlığına son verilmesi çağrısında bulundu.

İngiltere


200.000'den fazla Filistin destekçisi, geçen yıl Ekim ayından bu yana İsrail işgalinin Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü soykırım savaşına karşı İngiltere'nin başkenti Londra'da gösteri düzenledi.

İtalya

İtalya'nın Milano kenti, Filistin lehine ve devam eden soykırımın sona erdirilmesi talebiyle üst üste on birinci kez düzenlenen bir protesto gösterisine sahne oldu.

Katılımcılar Filistin halkı lehine sloganlar attı, Filistin bayrakları taşıdı ve kefiye giydi.

Danimarka'nın Aarhus kenti ise İsrail işgalinin suçlarına karşı bir protestoya sahne oldu ve Gazze Şeridi'nde devam eden kanlı savaşa son verilmesi talep edildi.

Hollanda'nın Lahey ve Avusturya'nın başkenti Viyana gibi diğer şehirler de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik acımasız saldırısını reddettiklerini ifade eden ve derhal ateşkes talep eden protestolara tanık oldu.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşının bir parçası olarak 337. gününde de Filistinlilere karşı korkunç katliamlar gerçekleştirmeye devam ediyor ve yerleşim yerlerini, sığınakları, sağlık ve gazetecileri ekiplerini hedef alıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na göre, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 40.000'den fazla şehit oldu. ve 94.000'den fazla kişi ise yaralandı