Bazı Güçler İran'ın İlerlemesinden Rahatsız

Bazı Güçler İran'ın İlerlemesinden Rahatsız

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad dünya güçlerinin yapacağı her girişimin ona uygun yanıtla karşılık bulacağını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad dünya güçlerinin yapacağı her girişimin ona uygun yanıtla karşılık bulacağını söyledi.

Ahmedinejad dünya güçlerinin doğru yolu takip etmesiyle İran halkına dost olabileceğini yanlış yolu sürdürmeleri halinde sonlarının zillet, rezalet ve utanç olacağını hatırlatarak, dünyanın en büyük sorunun büyük güçlerin umursamazlığı ve doğruları görmek istememesi olduğunu belirtti.

Bazı dünya güçlerinin 70 milyonluk İran halkının ilerlemesi ve gelişmesinden rahatsız olduğuna değinen Ahmedinejad, İran halkının birlik, beraberlik ve güçlü bir şekilde kendi haklarını korumak için hazır olduğunu ve her hangi bir nedenle bu haklarından geri adım atmayacağını söyledi.

Ahmedinejad İran halkının sonuna kadar kendi haklarını koruyacağını ve barışçıl nükleer faaliyetlerine devam edeceğini vurgulayarak, İran"ın barışçıl nükleer teknolojiye ulaşma meselesinin kimlerin kanun taraftarı ve kimlerin baskıcı otoriter olmaya çalıştığının bir sınavı olacağı değerlendirmesini yaptı.

Ahmedinejad İran halkının barış, dostluk ve diyalog yanlısı olduğuna ama kendi haklarından da zerrece de taviz vermeyeceğine değinerek, düşmanların bütün muhalefetine rağmen İran halkının barışçıl nükleer faaliyetlerini sonuna kadar takip edeceğini ve bu doğrultuda İran halkının tek vücut olduğunu belirtti.


irna