Binlerce "İsrailli" Kanada'ya tersine göç etmeye başladı.

Binlerce "İsrailli" Kanada'ya tersine göç etmeye başladı.

Ekim ve devam eden savaşın ardından Kanada, İsraillilere “insani vize” verdi. Tahminlere göre aslında binlerce İsrailli bu fırsatı değerlendirip oradan ayrıldı.

İsrail Wallah web sitesi Cumartesi günü, binlerce İsraillinin 7 Ekim'den bu yana Kanada'ya göç ettiğini bildirdi.

İnternet sitesi raporunda Kanada'nın İsraillilere "insani vize" verdiğini açıkladı. Tahminlere göre aslında binlerce İsrailli bu fırsatı değerlendirip oradan ayrıldı.

Web sitesi, yaklaşık 5 yıl önce Kanada'ya taşınan ve İsraillilerin göç etmesine yardımcı olan bir web sitesi işleten Michelle Harel'in, Kanada'nın "rahat bir yaşam, çoğulcu bir toplum, kamu sağlık sistemi, mükemmel bir eğitim ve ekonomik bir gelecek sağladığını" söylediğini aktardı.

Kanada'da İsrailli göçmenleri kabul etmeye yönelik bir programın varlığına yer verilen site, bu yılın başında açıklanan programın son günlerde, bazılarının inandığına göre, artan gerilim nedeniyle bir yıl daha uzatıldığını açıkladı.

İsraillilere Kanada'da daimi ikamet veya tam vatandaşlık başvurusunda bulunabilecekleri 3 yıllık çalışma vizesi verilmesi için bir proje başlatıldı.

“İsrailliler ulusal bağlılıktan uzaktır.”

"İsrail'e ulusal aidiyet" sorulduğunda Harel, "ağlarda daha az mutlu tepkilerin olduğu münferit vakalar olduğunu, ancak herkesin projeden ve yardıma ihtiyacı olan İsraillilerin yardımından memnun olduğunu" söyledi.

Web sitesi, Kanada'nın her zaman "dünyanın her yerinden gelen Yahudiler için tercih edilen bir göç noktası" olduğunu ve Yahudilerin Kanada'da antisemitizmin belirtilerinden uzak, rahat ve sessiz bir yaşam sürdüğünü belirtti.

2021'deki son nüfus sayımına göre Kanada'da çoğu Toronto'da olmak üzere yaklaşık 400.000 İsrailli yaşıyor ve bunlara her yıl yaklaşık 2.000-3.000 İsrailli ekleniyor, ancak savaşın başlangıcından bu yana sayılarının önemli ölçüde artması mümkün. .