Binlerce İsrailli neden Yunanistan'a akın etti?

Binlerce İsrailli neden Yunanistan'a akın etti?

İbranice yayın yapan bir medya, Gazze savaşının (Aksa Tufanı Operasyonu) başlamasından sonra Siyonistlerin İsrail dışına kaçışlarının ve Yunanistan'da daimi ikametlerinin büyük ölçüde arttığını bildirdi.

Ha'aretz gazetesinin ekonomik baskısı olan ekonomi gazetesi "De Marker", İsraillilerin Yunanistan'a göçüyle ilgili yeni bir olayı ortaya çıkardı. Ayrıca Parstoday'in Tesnim haber ajansının İbrani grubundan naklen aktardığı haberine göre, binlerce İsrailli aile artık Yunanistan'ı geçici veya kalıcı sığınak olarak seçti ve İsraillilerin Yunanistan'a akını nedeniyle bugün daire satın alma talebi, arzı fazlasıyla aştı.
De Marker gazetesi muhabiri, uzun yıllardır Yunanistan'ın Iva adasında emlakçı olan 65 yaşındaki Dror Raufman ile bir röportaj yaptı.
Bu emlakçı şunları söyledi:
"Göç dalgası Atina'ya doğru yapılıyor ancak Kibsia ve Glyfada’da da İsrailli göçmenlerin önemli varlığını görebilirsiniz. Bugün Atina'nın kuzeyinde kendileri için bir anaokulu ve Yahudi okulu bile kurmuş yüzlerce İsrailli aile bulunabilir. "
Röportajın devamında ise oraya giden pek çok İsraillinin geri dönme niyetinde olmadığı ve orada kalmaya gittiği vurgulanıyor.
Atina'da yaşayan ve İsraillilerin Yunanistan'daki sosyal medya kanallardan birinin yöneticisi olan "Tanya Koritxi" , İbranice yayın yapan bu medyaya verdiği röportajda, "İsrail'e dönme konusunda herhangi bir senaryo görmüyorum" diyerek şöyle devam etti:
"Buraya geldiğimde İsraillilerin sayısı 50 kişiden ibaretti ama Gazze savaşının başlamasından sonra sayımız 5.000'i aşmıştır. WhatsApp gruplarında 1500 ila 2000 arasında aktif kişi sayabiliyorum, ancak WhatsApp'ta aktif olmayanların ve aile üyelerinin sayısı bu sayıyı çok daha fazla yapıyor."

Binlerce İsrailli neden Yunanistan'a akın etti?
"Tanya Koritxi" ayrıca birçok ailenin, kocası savaşa gittikten sonra buraya geldiğini, bu nedenle çok çocuklu kadınların ev aradığına çok sık rastlandığını belirtti.
Bunun ardından İsrailli gazeteci, İsrail yerleşim bölgelerindeki bazı yerel sakinlere giderek şunları anlatıyor:
"Atina'daki bir kafenin Yunan sahibine İsrailli arkadaşları hakkında soru sorduğumda şu yanıtı verdi: Sanırım siz İsraillilerin, ülkemizi terk edip mülk satın almak için başka bir ülke seçmesinin zamanı geldi
; en iyisi başka bir yere göç edin."
Muhabir daha sonra şunu ekliyor:
"Ona neden bize bu kadar kızgınsın? Peki neden Ukrayna'daki savaştan dolayı Rus vatandaşlarının önünde böyle hissetmiyorsunuz? diye sorduğumda "Ben de Rusları sevmiyor olabilirim ama bu cinayetleri işleyen, sizin hükümetinizdir." yanıtını verdi./

parstoday