Birleşmiş Milletler: Afrika Sahilinde 32,8 milyon kişinin yardıma ihtiyacı var

Birleşmiş Milletler: Afrika Sahilinde 32,8 milyon kişinin yardıma ihtiyacı var

Birleşmiş Milletler, Afrika Sahel bölgesinde 32,8 milyon kişinin yardıma muhtaç olduğunu belirterek, bu kişilerin istikrarsızlık, kötüleşen güvenlik durumu ve iklim değişikliği nedeniyle daha da kötüleşen krizlerden etkilendiklerini doğruladı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Afrika'nın Sahel bölgesinde 32,8 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu duyurdu.

Dün Perşembe günü yayınlanan Birleşmiş Milletler raporuna göre, “Sahel bölgesinde onları insani yardım ve koruma hizmetlerine muhtaç hale getiren bir yol istikrarsızlık, kötüleşen güvenlik durumu ve iklim değişikliğinin etkilerinden daha da kötüleşen, birbiriyle bağlantılı ve karmaşık bir dizi krizden etkilenen 32,8 milyon insan var. .”

Raporda, Birleşmiş Milletler'in açıklamasına göre "yardım çalışanlarının bu krizlere müdahale edebilmesi için gerekli kaynakların mevcut olmaması durumunda bu milyonların hayatının riske gireceği" uyarısında bulunuldu.

Raporda, "Burkina Faso, Kamerun'un kuzey bölgesi, Çad, Mali, Nijer ve Adamawa, Borno ve Nijerya'da Yobe. eyaletlerinde 20,9 milyon insanın acil ihtiyaçlarının karşılanması için bu yıl insani çabaların 4,7 milyon dolara ihtiyacı olduğu" belirtildi. "

"Afrika Sahel bölgesinde iki milyon mülteci ve sığınmacı var ve 5,6 milyon ülke içinde yerinden edilmiş insan var ve bunların çoğu birkaç kez yer değiştirmek zorunda kaldı."

Raporda, "Afrika Sahel krizinin etkilerinin giderek bölge dışına yayıldığı" ve "Benin, Fildişi Sahili (Fildişi Sahili), Gana ve Togo ülkelerinin 123.000'den fazla mülteci ve sığınmacıya ev sahipliği yaptığı" belirtildi. Moritanya'da ise 128.000'den fazlası var."

Afrika Sahel bölgesinin batı Afrika ve kuzey-orta Afrika'da yer aldığı ve en geniş tanımıyla doğudan batıya Senegal, Moritanya, Mali, Burkina Faso, Nijer, Nijerya, Çad, Sudan ve Eritre'ye kadar uzandığı unutulmamalıdır. .