Bloomberg:  Drone  Saldırısı Demir Kubbenin Eksikliği Ortaya Çıkardı!

Bloomberg: Drone Saldırısı Demir Kubbenin Eksikliği Ortaya Çıkardı!

Bomberg, direnişin gerçekleştirdi drone operasyonun İsrail'in hava savunmasındaki bir boşluğu ortaya çıkardığını belirtti.

İngiltere merkezli Bloomberg kanalı , drone savaşının İsrail'in hava savunmasındaki bir boşluğu ortaya çıkardığını ve Demir Kubbe sisteminin “sadece büyük nesnelere karşı etkili olduğunu, daha küçük drone'ların ise gizlice geçebildiğini” belirtti.

Bloomberg, Hizbullah tarafından bu yıl Lübnan'dan fırlatılan ve IDF'nin savunmasından kaçmayı başaran, hedeflerine ulaşan ve İsrail'de ölüm ve hasara neden olan düzinelerce drone'dan bahsetti.


Ajans, Hizbullah tarafından bu yıl Lübnan'dan fırlatılan ve İsrail ordusunun savunmasından kaçmayı başararak hedeflerine ulaşan ve İsrail'de ölüm ve hasara yol açan düzinelerce insansız hava aracını örnek gösterdi.


Ajans haberini, bir insansız hava aracının Cuma günü şafak vakti denizden işgal altındaki Filistin hava sahasına girerekTel Aviv'deki Shalom Aleichem Caddesi'ne düşmesi ve bir binaya çarparak ciddi hasara yol açmasının ardından yayınladı.


Yemen silahlı kuvvetleri, Gazze Şeridi'ne destek ve İsrail saldırganlığının katliamlarına yanıt olarak Tel Aviv'e yapılan drone saldırısını üstlendi ve bölgeyi “güvensiz” ilan ederek, hedef almaya ve işgal varlığının derinliğine ulaşmaya odaklanacaklarını vurguladı.



İsrail'de yayın yapan“Wallah” adlı internet sitesinin askeri işler muhabiri Amir Bouhbout ise İsraillilerin “herkesin gözü önünde biriken gerçek tehdidin büyük bir savaş olduğunu” anlamaları gerektiğini vurgulayarak uzman tahminlerine göre Orta Doğu'nun çeşitli bölgelerinden “Gush Dan'a ( Telaviv'in en kalabalık bölgesi ) yaklaşık 5000 insansız hava aracı ve çeşitli tiplerde füze düşeceğini belirtti.

ÇEVİRİ TEVHİDHABER