Bloomberg: İsrail Hava Savunma Sitemleri Çaresiz Durumda

Bloomberg: İsrail Hava Savunma Sitemleri Çaresiz Durumda

Bloomberg: İsrail hava savunma sistemleri Hizbullah ve Sana'a saldırılarına karşı çaresiz

Bloomberg medya sitesi, internet sitesinde yayınladığı bir makalede, İsrail'in sahip olmakla gurur duyduğu ve "milyar dolar değerinde" sistemler içeren "dünyanın en iyi hava savunma sistemleri"nin, direniş hareketlerinin saldırıları ve Hizbullah ile Yemen silahlı kuvvetlerinin Ekim ayında savaşın başlamasından bu yana İsrail ile girdiği "karşılıklı çatışmalar" yoluyla bu savaşta test edildiğine dikkat çekti.

Bloomberg'e göre direniş hareketleri, "İsrail'in yüksek teknolojili roket ve füze savunma sistemlerinden kaçmakta etkili olduğu kanıtlanan" patlayıcı dronların kullanımını yoğunlaştırdı.

Bloomberg ayrıca Hizbullah'ın Ekim ayından bu yana İsrail'in kuzeyinde, birçoğu "İsrail savunmasına sızabilen" "intihar dronları" kullanarak hasar verdiğini ve onlarca kişinin ölümüne neden olduğunu doğruladı.

Bloomberg Yemen silahlı kuvvetlerinin Tel Aviv'e düzenlediği ve herhangi bir uyarı alarmını tetiklemeyen insansız hava aracı saldırısının İsrail'in insansız hava araçlarına karşı savunmasızlığını ortaya koydu dedi. Bloomberg İsrail "ordusunun" "Demir Kubbe de dahil olmak üzere hava savunma sistemlerinin çok sayıda füzenin aynı anda fırlatılması halinde aşılabileceğini" itiraf ettiğini ve "İsrail'in" Hizbullah'ın "savaş sırasında günde yaklaşık 3000 roket ve füze fırlatabileceğini, bunları engellemek için tasarlanan sistemlerin kapasitesini çok aşacağını belirtti

Çeviri TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı