Bolivya'da darbe, ordunun geri çekilmesiyle başarısız oldu

Bolivya'da darbe, ordunun geri çekilmesiyle başarısız oldu

Bolivya'daki bazı ordu birimlerinin ülke hükümetini devirmek amacıyla gerçekleştirdiği darbe girişiminin yerel ve uluslararası alanda yaygın biçimde kınanması ve ülkede ...

Bolivya'daki bazı ordu birimlerinin ülke hükümetini devirmek amacıyla gerçekleştirdiği darbe girişiminin yerel ve uluslararası alanda yaygın biçimde kınanması ve ülkede meşruiyetin desteklenmesi ve demokrasinin istikrara kavuşturulması yönündeki taleplerin ardından, bu girişim ordunun geri çekilmesiyle başarısız oldu.


Geri çekilme, hükümet tarafından atanan yeni ordu komutanlığının Başkan Luis Arce önünde anayasa yemini ettikten sonra güçlerin üslerine geri dönmesi emrini vermesinin ardından geldi.

Bolivya ordusunun yeni komutanı General Jose Wilson şunları söyledi: Hareketimiz "ülkede demokrasiyi yeniden yapılandırmayı" amaçlıyor.

Latin haber ajansı Prensa Latina ise, Bolivya'nın siyasi merkezi Plaza Murillo'yu işgal eden Bolivyalı askerlerin, yeni ordu komutanının talimatı uyarınca kışlalarına geri döndüğünü duyurdu.

Bolivya Savcılığı, darbeyi yöneten general hakkında terör ve silahlı isyan suçlamalarıyla cezai soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bolivya resmi televizyonu, darbe girişiminde bulunan ordu birliklerinin geri çekilmesinin ardından Bolivya vatandaşlarının başkanlık sarayının önünde ülkelerinin milli marşını söylediği sahneleri yayınladı.