CNN  İnternational 'dan Dikkat Çeken Hizbullah İtirafı

CNN İnternational 'dan Dikkat Çeken Hizbullah İtirafı

"CNN: İsrail'in Hizbullah'a karşı zaferi kolay değil Hizbullah'ın yetenekleri gözlemcileri şaşırtıyor

İsrail'in Hizbullah'a karşı sürdürdüğü savaş, çıkmaza girmiş durumda. ABD kanalı CNN'in bildirdiğine göre, son saldırılar ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın şehit edilmesiyle birlikte, Hizbullah'ın direnişi pek çok gözlemciyi şaşırttı. Hizbullah, düzenli olarak İsrail'e roket atmaya devam ediyor.

Lübnan'daki savaş koşullarını değerlendiren bazı İsrail askerleri, açık dağlık arazinin operasyonları zorlaştırdığını belirtiyor. Gazze'den gelen bir asker, kuzey sınırındaki savaşın Gazze'deki deneyimlerden çok farklı olduğunu ifade etti. Bu asker, zorluğun Hizbullah'ın daha donanımlı veya eğitimli olmasından değil, kentsel savaş ile açık alan savaşının yarattığı kafa yapısı değişiminden kaynaklandığını vurguladı.

Kudüs İbrani Üniversitesi'nden uluslararası güvenlik uzmanı Daniel Sobelman, İsrail'in 2006'daki savaşta benzer zorluklarla karşılaştığını, o dönemde de Hizbullah'ın güçlü bir direniş sergilediğini belirtti. Sobelman, "İsrail'in bu savaşı yüksek bir bedel ödemeden kazanacağı beklentisi sokak savaşları için geçerli değil" dedi.

İsrail'in Güney Lübnan'a daha fazla asker göndermesi durumunda çatışmaların kanlı hale gelebileceği öngörülüyor. Salı günü, IDF dört tümenden birliklerin güney Lübnan'da savaştığını duyurdu. Ziv Hastanesi, yüksek alarm durumuna geçti ve yaralı asker akışı devam ediyor.

Bu gelişmeler, bölgedeki çatışmanın ciddiyetini artırırken, savaşın nasıl evrileceği konusunda belirsizlikler devam ediyor.