Colani: Suriye'nin "İsrail"e yönelik saldırılar için bir nokta olarak kullanılmasına izin vermeyeceğim

Colani: Suriye'nin "İsrail"e yönelik saldırılar için bir nokta olarak kullanılmasına izin vermeyeceğim

İngiliz gazetesi The Times'a verdiği röportajda Ahmed Al-Sharaa (Al-Julani/Colani), yeni rejimin Suriye'ye "askeri müdahale bahanesini kaybettiğini" söylediği "İsrail"e saldırma niyetinde olmadığını doğruladı.

Yeni Suriye yönetiminin başkanı Ahmed Al-Sharaa (Al-Julani), "ülkenin İsrail'e veya başka herhangi bir ülkeye yönelik saldırılar için fırlatma rampası olarak kullanılmasına izin vermeyeceğini" duyurdu.

Al-Sharaa, Suriye rejiminin yıkılmasından bu yana İngiliz The Times gazetesi aracılığıyla verdiği ilk röportajında , Batı'ya Esad rejimi döneminde Suriye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılması çağrısında bulundu.

"İsrail" i Suriye'ye hava saldırılarını durdurmaya ve güçlerini kontrol ettiği topraklardan geri çekmeye çağırdı ve "İsrail'in gerekçesinin Hizbullah ve İran milislerinin varlığı olduğunu, bu yüzden bu gerekçe sona erdi." dedi. "Rejimin düşmesinin ardından tampon bölgenin kontrolünü ele geçiren İsrail, geri çekilmek zorunda kalacak" diye ekledi.

Colani şunları söyledi: "1974 anlaşmasına bağlıyız ve uluslararası gözlemcileri geri göndermeye hazırız. İster İsrail'le ister başka bir tarafla herhangi bir çatışma istemiyoruz ve Suriye'nin bir başlangıç ​​noktası olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Suriye halkının ara vermesi, saldırıların sona ermesi ve İsrail'in eski mevzilerine çekilmesi gerekiyor.”

Suriye'nin yeni yönetiminin başkanı, Heyet Tahrir el Şam'ın terörist bir hareket olarak sınıflandırılmasına ilişkin, bu hareketi terörist olarak tanımlamanın "Esad rejimine daha çok yakışan bir siyasi tanımlama" olduğunu, "ülkelerin artık bu durumu kaldırması gerektiğini" söyledi. Çünkü Suriye jeostratejik açıdan çok önemli ve ona uygulanan tüm kısıtlamaların kaldırılması gerekiyor.”

Ahmed Al-Sharaa(Colani), ülkede İslam hukukunun dayatılması olasılığını azalttı ve şunları söyledi: "Suriye'nin kişisel özgürlüklere derinlemesine müdahale etmeyeceğine, ancak "gelenekler"i dikkate alacağına inanıyorum.