Cumhuriyetçi Milletvekili Biden'ı Suçladı!

Cumhuriyetçi Milletvekili Biden'ı Suçladı!

Cumhuriyetçi milletvekili: Trump'a suikast emrini Biden verdi.

Amerikalı Cumhuriyetçi yetkililer, Pensilvanya'daki seçim mitingi sırasında Trump'a düzenlenen suikast girişiminden Biden'ı sorumlu tuttu.

Ohio'lu Senatör "J.D. Vance", X sosyal ağı (Twitter) üzerinden doğrudan Joe Biden'ı ve onun seçim kampanyasını hedef aldı ve onları bu silahlı saldırıya yol açan şiddeti kışkırtmakla suçladı.

Al Jazeera haber kanalına göre bu Cumhuriyetçi senatör şunu yazdı: "Biden'ın kampanyasının temeli, Donald Trump'ın ne pahasına olursa olsun durdurulması gereken otokratik bir faşist olduğu ve bu anlatının bu başarısız suikasta neden olduğudur."

Ayrıca Trump'ın gizli servisinden desteğin çekilmesine ilişkin tasarıyı Biden'ın bu olaydaki sorumluluğunun bir işareti olarak değerlendirdi.

Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Steve Scalise de meslektaşlarının suçlamalarını yineleyerek, Demokratların Trump'a karşı propaganda yaptığı söylemin miting sırasında tanık olunan şiddete katkıda bulunan bir faktör olduğunu kaydetti.

Scalise şunları da ekledi: "Birkaç haftadır Demokrat liderler, Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşünün Amerika'da demokrasinin sonu anlamına geldiğine dair bir dizi iddiada bulunuyorlar. Geçmişte şiddet içeren söylemler savuran bir grup solcu deliyi gördüğümüz açık. Bu retoriğe son verilmeli. Bu bir suikast girişimiydi."

Trump'ın kıdemli danışmanı Stephen Miller da bu olaylardan Demokrat Parti'yi sorumlu tuttu ve şunları söyledi: "Demokrat Parti'nin seçim kampanyasının genel mesajı, Trump ve Cumhuriyetçilerin demokrasiyi sona erdirmeye çalıştıkları şeklindeki şeytani yalandı. Bu büyük ve zehirli yalana, bu korkunç tiksinti ve alçaklığa son verilmelidir."

Pensilvanya'daki silahlı saldırının 1981'den bu yana bir ABD başkanına yönelik ilk suikast girişimi olduğunu belirtmekte fayda var; O yıl Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Ronald Reagan vurularak yaralanmıştı.

Kaynak: Isna-TERCÜME TEVHİDHABER