Demir Kubbe İşe Yaramadı!  İşgalci İsrail Şokta

Demir Kubbe İşe Yaramadı! İşgalci İsrail Şokta

İşgalci İsrail hava savunması, Yemen'den atılan bir füzenin İsrail'in merkezine düşmesini engelleyemedi.

İsrail işgal ordusu, 15 Eylül 2024 Pazar günü, Yemen'den İsrail'in merkezine "karadan karaya" bir füze fırlatıldığını duyurdu.

Yemen'den fırlatılan füzeyi engellemek için "Hetz 2" hava savunma sistemi ve Demir Kubbe'nin devreye girdiği, ancak engellenemediği belirtilirken, Tel Aviv ve çevresinde pazar sabahı alarm sirenleri çaldı.

İsrail medyasına göre, Yemen'den fırlatılan füze, İsrail'in merkezindeki "Kfar Daniel" yakınındaki 1 No'lu Karayolu bölgesine düşerken, füzenin parçaları da bölgedeki diğer yerlere düştü.

Yemen'den fırlatılan füze, Arap ülkelerinin hava sahasını aştı. Bu arada İsrail medyası, Yemen'den fırlatılan füzenin İsrail hava savunmasını ve birçok Arap ülkesinin hava sahasını delerek Tel Aviv'e ulaştığını bildirdi.

YEMEN TELAVİV'İ VURDU

Seri, yaptığı açıklamada, operasyonun yeni bir hipersonik balistik füze kullanılarak gerçekleştirildiğini, füzenin hedeflerine ulaşmayı başardığını ve düşmanın savunma sistemlerinin füzeyi engelleme ve karşı koyma konusunda başarısız olduğunu, 2040 km olarak tahmin edilen mesafeyi 11 buçuk dakika içinde kat ettiğini açıkladı.

Geçen Temmuz ayında Tel Aviv'in merkezine bir insansız hava aracının düşmesi sonucu bir İsrailli ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı ve operasyonun sorumluluğunu Husiler üstlenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı