Devrim Muhafızları, deniz kuvvetlerini yeni silahlarla donatıyor

Devrim Muhafızları, deniz kuvvetlerini yeni silahlarla donatıyor

İran televizyonu, deniz kuvvetlerinin gelişmiş ve isabetli seyir füzeleri, gemisavarlar ve denizsavar destroyerlerle donatılacağını duyururken, Tümgeneral H. Selami, İran'ın denizlerde düşmanın üstünlük kazanma yolunu kapatması gerektiğini vurguluyor

İran televizyonunun duyurduğuna göre, İran Devrim Muhafızları, deniz kuvvetlerine yüksek patlayıcı savaş başlıkları taşıyan gelişmiş ve isabetli gemi ve destroyer karşıtı seyir füzeleri sağladı.

Füzelerin aralığının 300 ila 1.000 kilometre arasında değiştiğini ve devrim muhafızlarının deniz kuvvetini “uçuş sırasında herhangi bir ses yaymayan elektronik savaş sistemleri ve dronlar” ile sağladığını da sözlerine ekledi.

Devrim Muhafızları Donanması'na, üstün keşif ve imha kabiliyetine sahip “Ababil 3”, “Ababil 5” ve “Mohajer 6” insansız hava araçları temin edildi.

Buna karşılık Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, İran'ın "düşmanın denizlerdeki üstünlük yolunu kapatması" gerektiğini vurguladı.

Devrim Muhafızları Donanması'na 2 bin 654 çeşit füze, drone ve elektronik harp sisteminin eklenmesine ilişkin törende konuşan Salami, güvenlik nedeniyle "sadece 210 sistemin sergilendiğini" söyledi.

"Güçlü olanların bugünün dünyasında kalanlar" olduğunu vurguladı ve ekledi: "Eğer deniz ve okyanuslardaki düşmanla yüzleşemezsek, coğrafi sınırlarımızda sorunlarla karşılaşacağımızdan şüphe yok."