Direniş 24 saatte 23 siyonist askeri etkisizLEŞtirdi

Direniş 24 saatte 23 siyonist askeri etkisizLEŞtirdi

İsrail "sözde ordusu", son 24 saat içinde kendi saflarında 23 kişinin öldüğünü, bunların 17'sinin Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar sırasında meydana geldiğini kabul ediyor.

İsrail işgal "ordu" Pazartesi günü, son 24 saat içinde 23 askerin yaralandığını itiraf etti; bunlardan 17'si Gazze Şeridi'nde Filistin direnişiyle devam eden çatışmalarda yaralanmıştı.

İsrail Ordusu da bugün, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşanan çatışmada 7'nci Sa'ar Megolan Tugayı'na bağlı 82'nci Tabur'dan bir subayın ağır yaralandığını itiraf etti.

Ölümlerle ilgili olarak işgal ordusu, dün Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalar sırasında düştüğünü belirterek, 601'inci Mühendislik Kolordu Taburu'nda bölük komutanı olan bir subayın öldürüldüğünü duyurdu.

Kuzeyde ise İsrail “ordu”, dün Lübnan'dan işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki Celile'ye atılan roketler sonucu bir askerin yaralandığını kabul etti.

İsrail Ordu Radyosu, Lübnan'dan Celile'deki Zarit'e yönelik tanksavar füzelerinin ateşlenmesi sonucu biri Amerikalı, 3'ü yerleşimci olmak üzere en az 4 kişinin yaralandığını bildirdi .

Böylelikle işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı, Mescid-i Aksa Tufanı'nın başlangıcından bu yana 680 subay ve askerin yanı sıra, çeşitli yaralanmalarla yaklaşık 4.097 kişinin de yaralanmasına yükseldi. İsrail medyası tarafından “Yayınlandı” başlığı altında yayınlandı.

İşgal, kayıplarını gizleyip sıkı kontrol uygularken, hem Gazze Şeridi'nde hem de Lübnan'da direnişin yaptığı açıklamalar ve belgesel sahneler, ölü ve yaralıların açıklanandan çok daha fazla olduğunu doğruluyor.