Dünya Ekonomik Forumu: Afrika'nın yarı iletkenlerde parlama zamanı geldi
Dünya Ekonomik Forumu, ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile Kenya arasında yarı iletken üretimini teşvik etmeye yönelik ortaklık anlaşmasının kıtanın küresel tedarik zincirlerine ...
Dünya Ekonomik Forumu, ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile Kenya arasında yarı iletken üretimini teşvik etmeye yönelik ortaklık anlaşmasının kıtanın küresel tedarik zincirlerine dahil edilmesi yönünde bir adım teşkil ettiğini söylüyor ve Afrika'nın yarı iletken alanında parlama zamanının geldiğini teyit ediyor .
ünya Ekonomik Forumu, ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı ile Kenya arasında yarı iletken üretimini teşvik etmeye yönelik ortaklık anlaşmasının "Afrika kıtasını küresel yarı iletken tedarik zincirlerine dahil etme yönünde uzun zamandır beklenen bir adım" olduğunu söyledi.
Kamu ve özel sektör arasındaki işbirliğiyle ilgilenen Forum, bir raporda Doğu ve Batı Afrika'nın "kritik tedarik zincirlerini güvence altına almak ve dünyada yeni bir arena haline gelebilecek alanı güçlendirmek için ABD ve genel olarak Batı'ya büyük fırsatlar sunduğunu" belirtti. Karmaşık bir jeopolitik ortamda kıta ile ortaklıkları güçlendirecek küresel yarı iletken alanı.
Raporda Kenya, Nijerya, Ruanda ve Gana ekonomilerinin "yarı iletken imalatında yatırım, yenilik ve büyüme için verimli bir zemin temsil ettiği ve bu ülkelerin milyarlarca iletkenin akışına esneklik ve uyum gerektiren küresel bir ağda hayati merkezler haline gelebileceği" değerlendirildi. Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Afrika, Çin ve Avrupa Birliği'nde olduğu gibi, dolar ulusal yarı iletken pazarlarına aktarılıyor.
Raporda, bu işbirliğinin "kaynaklardan ve sermayeden en iyi şekilde yararlanılmasına, tedarik zincirlerinin istikrarsızlıktan korunmasına ve yarı iletken teknolojilerinde yenilik ve gelişimi teşvik etmek için bilgi ve bilgi alışverişini artırmaya yardımcı olacağı" ifade edildi.
Muazzam bir büyüme bekleniyor
Raporun beklentilerine göre, yarı iletken endüstrisini 2034 yılına kadar yaklaşık bir trilyon dolar olarak tahmin edilen muazzam bir büyüme bekliyor; bu da Hindistan, Kosta Rika ve Meksika'da üretim kapasitesini artırmak, iş gücünü geliştirmek ve sürekli inovasyonu teşvik etmek için bu alana yapılan yatırımlara işaret ediyor. yatırımlar.
Dünya Ekonomik Forumu da bu bağlamda Afrika kıtasının bu tür kazanımlar elde edebileceğine dikkat çekerek, "Kısa vadede yarı iletken üretemeyebilir ancak test, kalite güvence gibi tedarik zinciri faaliyetlerine katılabilir" açıklamasını yaptı. ve programlama.”
Raporda, Afrika'nın, çip üretiminde gerekli olan skandiyum, itriyum, lantan ve seryum gibi mineraller olmadan üretilemeyen kuantum bilgisayarlar için yarı iletkenlerin üretilmesi için gerekli hayati minerallerin üçte birine sahip olduğu belirtildi.
Bu hayati minerallerin tüketici elektroniği, bilgisayar, iletişim, yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar ve savunma sistemlerinde önemli olduğunu anlatarak, "Afrika'da diğer kaynaklara bağımlılığı azaltan sürdürülebilir bir ekosistem yaratma fırsatı var. Bunların bolluğu var. Afrika'daki kaynaklar onu stratejik bir konuma yerleştiriyor."
Rapor, "hammaddelerin yerel olarak bulunabilirliğinin, yakıtın yanı sıra ithalat ve ihracat vergileri, beklenmedik jeopolitik olaylar veya doğal afetler riski ve tedarikçi sorunları da dahil olmak üzere üreticiler için tedarik zinciri risklerini ve maliyetlerini önemli ölçüde azaltacağına" inanıyor.
Forum raporunda şu ifadelere yer veriliyor: "Mevcut pazarlarda yarı iletken değer zinciri maliyetleri artmaya devam ederken, rekabetçi fiyatları ve kullanılmayan yaratıcılığı ve yenilikçiliğiyle Afrika, çarpıcı manzaraları ve yaban hayatıyla bilinen kıta, yakında umut verici bir çözüm sunabilir. yarı iletken tasarımı ve testi için silikon savanası, hayati malzemelerin elde edilmesinde Çin'e olan bağımlılığı azaltıyor."
Afrika geleceğin enerji merkezi
Raporun yazarları muhtemelen Afrika ülkelerinde "kendi sınırları içinde araştırma ve geliştirmeye öncelik verilmesini teşvik eden, yerel yetenekleri korumalarına ve STEM mezunları için zorlu bir pazarda iş sağlamalarına olanak tanıyan" bir büyümeye tanık olacaklar.
Raporda insan unsuruna değiniliyor: "Afrika'da kaynak çıkarmaktan çok daha fazlası var. Teknolojik becerilere sahip gençler, Nairobi, Kenya veya Lagos, Nijerya'daki araştırma merkezleri arasında potansiyel işbirliği sağlıyor. Batılı şirketler çip teknolojisinde daha fazla ilerlemeye yol açabilir.”
Eğitim, altyapı ve teknolojiye yapılan yatırımların Afrika'yı bir inovasyon ve üretim mükemmelliği merkezine dönüştürdüğünü ve yeni nesil mühendis ve teknoloji uzmanlarına ilham verdiğini belirtiyor.
Rapor şu sözlerle sonuçlanıyor: “Yarı iletkenlere yönelik küresel talep arttıkça, Batılı ülkeler Afrika'yı güçlü, çeşitli ve dirençli bir yarı iletken ekosistemi ve tedarik zinciri oluşturmada önemli bir ortak olarak görmelidir. İşbirliği ve her bölgenin kendine özgü güçlü yönlerinin kullanılması, teknolojinin ilerlemesine yardımcı olacaktır. Zamanı geldi.” "Afrika'nın küresel toplumun ilgisiyle yarı iletken alanında parlamasının zamanı geldi."