Ebu Ubeyde'den esirler hakkında açıklama

Ebu Ubeyde'den esirler hakkında açıklama

Kassam Tugayları Askeri Sözcüsü Ebu Ubeyde, Netanyahu'nun yanlış stratejisi dolayısıyla ölen 6 mahkumun ardından aydınlatıcı bir açıklama yayınladı.

El Kassam sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, Nuseyrat'ta yaşanan trajik olayların ardından Filistinli Direniş savaşçıları, İsrail güçlerinin Gazze'deki gözaltı yerlerine girmeye çalışması halinde esirlerin yönetimine ilişkin yeni direktifler aldı.

Ebu Ubeyde, İsrail Başbakanı Netanyahu ve işgal ordusunun, dar çıkarları için herhangi bir esir takası anlaşmasını kasten engelleyerek ve doğrudan hava saldırılarıyla onlarca esiri kasten öldürerek esirlerin ölümünden tam sorumluluk taşıdığını vurguladı.

Ebu Ubeyde'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

''Netanyahu ve işgal ordusu, dar çıkarlar uğruna herhangi bir esir değişimi anlaşmasını kasıtlı olarak bozduktan sonra, onlarca esiri doğrudan hava bombardımanıyla kasıtlı olarak öldürmelerinin ardından, esirlerin öldürülmesinden tek başlarına sorumludurlar.

Herkese açıkça söylüyoruz ki, Nuseyrat olayından sonra, işgal ordusu esirlerin tutuldukları yerlere yaklaşırsa onları korumakla görevli mücahitlere onlarla nasıl başa çıkacaklarına dair yeni talimatlar verildi.

Netanyahu'nun askeri baskıyla esirleri kurtarmakta ısrar etmesi, bir anlaşma yapmak yerine, esirlerin tabutlar içinde ailelerine geri dönmesi anlamına gelecek ve aileleri ölü veya diri arasında seçim yapmak zorunda kalacak.''

Ayrıca, El Kassam Tugayları tarafından Pazar günü yayınlanan bir video, altı esirin arabuluculuk yapılan ateşkes görüşmeleri sırasında görüşülen esir takası anlaşmasının ilk aşamasında serbest bırakılacağı ancak daha sonra İsrail tarafından sabote edildiği yönündeki önceki haberleri doğruladı.

Videoda esirlerden Eden Yerushalmi'nin İsrail rejimine seslendiği ifadeleri yer aldı.

Eden Yerushalmi İsrail'in yanlış adımları yüzünden ölmeden önce ''Benjamin Netanyahu ve İsrail'deki hükümetine: bizi kurtarmak için şimdi ne gerekiyorsa yapın. Benyamin Netanyahu, Gilad Şalit karşılığında 1000 Filistinli mahkumu serbest bıraktınız, şimdi onlar bizden bu sayının dörtte birinden azını istiyorlar. Anlayamıyorum, değerim az mı?" demişti.

Eden videonun ilerleyen dakikalarında şunları söylemişti:

“Bütün İsrail halkından sokaklara çıkıp gösteri yapmalarını rica ediyorum. Bağıramadığımız şeyleri bizim adımıza bağırın. Hepimiz acı çekiyoruz ve evimize, ailelerimizin yanına dönmek istiyoruz. "Başımıza gelen her şey İsrail devletinin ve güvenlik güçlerinin 7 Ekim'de başarısız olmasından kaynaklanıyor."

Direniş videoda “Netanyahu esirlerin serbest bırakılması yerine Philadelphi Koridorunu seçti” dedi.

YDH(yakındoğuhaber)