El-Husi: Misillememizin zamanlaması sürpriz olacak

El-Husi: Misillememizin zamanlaması sürpriz olacak

Ensarullah lideri, Yemen Deniz Kuvvetleri’nin bu hafta Sounion gemisine düzenlenen “cesur ve gözü pek eylem” de dahil olmak üzere üst düzey ve büyük operasyonlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, Gazze'de yaşanan ve Batı Şeria'ya kadar uzanan son gelişmelerin İsrail işgal varlığının suç niteliğini açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Perşembe günü yaptığı haftalık konuşmada Seyyid el-Husi, Gazze ve Batı Şeria'ya yönelik saldırıların yanı sıra Kudüs'e yönelik saldırıların İsrail'in Amerikan koruması ve desteği altında Filistin'deki sahneyi yeniden şekillendirme konusundaki gerçek niyetini gösterdiğini söyledi.

“İsrail'in bu denli yüzsüzlük, cüretkarlık ve soykırım eylemleriyle devam eden suçlarının insanlık için bir utanç kaynağı olduğunu” vurgulayan el-Husi, ABD'yi Gazze'deki çocukları, kadınları ve sivilleri öldürmek için İsrail'e en ölümcül silahları sağlamakla suçladı.

Yemenli lider ayrıca, bazı rejimler İsrail işgal varlığına çeşitli gıda malzemeleri sağlamaya çalışırken, Gazze'deki Filistin halkına dayatılan açlığın devam etmesini ve ağırlaşmasını da eleştirdi.

İsrail'in şehirleri, kampları ve hastaneleri hedef aldığını, camileri yıktığını ve Batı Şeria'nın kuzeyindeki sokakları ve altyapıyı buldozerlerle harap ettiğini söyledi.

Ensarullah lideri, İsrail işgal askerlerinin Kur'an'a saygısızlık etmesini kınadı ve “tepki göstermeyenlerin imanın kırıntısından bile yoksun olduğunu” söyledi.

Seyyid el-Husi, “Kutsal mekânlarını ihmal edenler, onurlarını, haysiyetlerini ve vatanlarını tehlikeye atabilir; bu da Müslümanların yeniden değerlendirmesi gereken tehlikeli bir durumdur” uyarısında bulundu.

Aynı bağlamda Yemenli lider, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırının ötesindeki en tehlikeli gelişmenin, İsrail işgal Polisi Bakanı Itamar Ben-Gvir'e atıfta bulunarak, “suçlu bir Siyonist’in cami içinde bir Yahudi sinagogu inşa etme planlarına ilişkin açıklaması” olduğunu vurguladı. Ben-Gvir, Mescid-i Aksa yerleşkesi içinde bir sinagog kurma girişiminin “Müslümanlar tarafından sessizlik ve eylemsizlikle değil, dini bir görev olarak cihatla karşılanması gerektiğinin” altını çizdi.

Seyyid el-Husi ayrıca, Kur'an'a yapılan saygısızlık ve el-Aksa'ya yönelik tehditler karşısında sessiz kalmanın İsrailliler tarafından ümmetin teslimiyetinin, korkaklığının ve inancını terk etmesinin bir işareti olarak görüleceğini söyledi.

El-Husi, sorumluluktan kaçmanın ulusların ve hükümetlerin gerçekliğini önemli ölçüde etkileyen ve düşmanı cesaretlendiren ciddi bir mesele olduğunu sözlerine ekledi.

Yemen operasyonları İsrail'e ağır kayıplar verdirdi

Yemen cephesinin Gazze'deki direnişe verdiği desteği de değerlendiren Seyyid el-Husi, Yemen Deniz Kuvvetleri’nin bu hafta ‘Sounion’ gemisine düzenlenen “cesur ve gözü pek eylem” de dahil olmak üzere üst düzey ve büyük operasyonlar gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yemen Deniz Kuvvetleri’nden iki ekibin iki aşamada gemiye çıktığını, patlayıcılarla donattığını ve patlatarak kargosunu imha ettiğini açıkladı. Yemenli lider, Sounion gemisinin bombalanmasının kapsamlı bir şekilde belgelendiğini ve Amerikalıların, Yemen'in Filistin'e destek operasyonlarını caydırma iddialarının yanlış olduğunu gösterdiğini söyledi.

Seyyid el-Husi ayrıca, Yemen güçlerinin dökme mal taşıyan bir başka gemiyi daha hedef aldığını belirterek, düşmanların bu operasyonların etkinliğini kabul ettiğini sözlerine ekledi.

Umm el-Raşraş (Eilat) limanının Yemen operasyonları nedeniyle tamamen kapatıldığını ve İsrail'e önemli kayıplar verdirdiğini belirtti.

Ensarullah lideri şöyle dedi: “Bab al-Mandeb Boğazı'nın düşmana karşı tamamen kapatılması nedeniyle Umm el-Raşraş'taki deniz trafiğinin %40'ı veya daha fazlası durduruldu.”

Seyyid el-Husi, “düşmana bağlı gemilerin azlığı nedeniyle Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılar azalsa da Yemen operasyonlarının etkili olmaya devam ettiğini” vurgulayarak, Filistin'i destekleyen operasyonların “kutsal bir cihat, her anlamda dini, ahlaki ve insani bir sorumluluk” olarak kabul edildiğini belirtti.

Ayrıca, bazı şirketlerin artık rotalarını Arap Denizi veya Sokotra yerine Hint Okyanusu'ndan, Afrika'dan uzağa yönlendirdiklerine dikkat çekti.

Yemen ordusu Filistin'e yönelik operasyonel desteği artırmaya çalışıyor

İsrail'in Hudeyde'yi hedef alan saldırısına Yemen'in vereceği yanıtla ilgili olarak Seyyid el-Husi hazırlıkların sürdüğünü ve yanıtın zamanlamasının “sürpriz olacağını” söyledi.

“Tepkiye odaklanmış olsak da asıl endişemiz Filistin'e yönelik operasyonel desteğimizin seviyesini yükseltmektir” diyen el-Husi, hiçbir siyasi kaygı ya da başka mülahazanın Yemen'in Gazze'ye destek operasyonlarının kapsamını sınırlayamayacağını ifade etti.

Filistin'le dayanışma amacıyla Yemen'de gerçekleştirilen halk seferberliğine ilişkin olarak Seyyid el-Husi, şiddetli yağışlara rağmen halkın faaliyetlerinin devam ettiğini ve bunun, Yemen halkının sadakatinin, samimiyetinin, kararlılığının ve güçlü değerlerinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Yemen'de 361 noktada Gazze'ye destek mitingleri ve etkinlikleri düzenlendiğini vurgulayan el-Husi, yaralıların bile bu etkinliklere katıldığını, bazılarının tekerlekli sandalyeleriyle selde ilerlediğini, bazılarının da koltuk değnekleriyle yol aldığını sözlerine ekledi.

Ensarullah lideri, “İsrail düşmanını hedef almada ve Filistin'i desteklemede daha etkili ve tesirli olmamızı sağlayacak bir seviyeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Hizbullah İsrail'e büyük bir darbe indirdi

Gazze'deki direnişe destek veren Lübnan cephesine de değinen Seyyid el-Husi, Hizbullah'ın, komutanı şehit Fuad Şukur'un İsrail tarafından öldürülmesine karşı misilleme operasyonunu, Lübnan'a uygulanan büyük baskıya ve tepkiyi kontrol altına almaya yönelik çeşitli girişimlere rağmen gerçekleştirdiğini söyledi.

Lübnan'daki İslami Direniş'in İsrail’e “güçlü bir darbe” indirdiğini ve konunun daha fazla değerlendirmeye açık olduğunu vurgulayan Ensarullah lideri, Hizbullah cephesinin günlük destek açısından aktif olduğunu ve devam eden saldırılarla düşmana kayıplar verdirdiğini sözlerine ekledi.

Yemenli lider, bazı Arap rejimlerinin İsrail'i korumak için ABD ile işbirliği yapmayı seçmesinden derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Irak cephesinde ise Seyyid el-Husi, Irak İslami Direnişi'nin bu hafta operasyonlar düzenlediğini ve bunlardan bazılarının 1948'de işgal edilen Filistin topraklarındaki Hayfa ve Umm el-Raşraş'ı hedef aldığını söyledi.

İran'la ilgili olarak da İsrail'in, Hamas'ın siyasi lideri şehit İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine İran'ın vereceği tepkiyi beklediğini hatırlattı.

Seyyid el-Husi sözlerini, İran'ın, misillemenin kaçınılmaz olduğunu teyit ettiğini ve Amerikalıların da bu tepkiyi kontrol altına almak için yüksek alarm durumunda olduklarını belirterek bitirdi.

YDH