Enasrullah Lideri: 5. Aşama Başlamıştır

Enasrullah Lideri: 5. Aşama Başlamıştır

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdul Malik El Husi, bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdul Malik el-Husi, Yemen Destek Cephesi'nin geçtiğimiz hafta Tel Aviv'i Yafa insansız hava aracıyla hedef aldığı Yafa Operasyonu ile askeri operasyonların beşinci aşamasını başlattığını duyurdu.

Perşembe günü yaptığı bir konuşmada El Husi, İsrail işgalinin “Yafa operasyonu karşısında şaşırdığını, vurulan hedefin önemi ve Yemen yapımı insansız hava aracının kat ettiği uzun mesafe karşısında şok olduğunu” söyledi. El Husi, bu mesafenin 2.200 kilometreden fazla olduğunu ve insansız hava aracının “işgalin destekçileri ve onu desteklemek için görevlendirilenler tarafından korunan tüm duvar ve engelleri aşabildiğini” ifade etti.

İşgal için en önemli tesis ve merkezleri içeren Tel Aviv'in hedef alınmasının “işgalin acısı, kibri ve küstahlığı için hassas bir nokta” temsil ettiğini vurgulayan El Husi, Tel Aviv'in vurulmasının “işgal altındaki Filistin'de İsrailliler için güvenli bir yer olmadığı” anlamına geldiğini belirtti.

Aynı bağlamda El Husi, "İsrail saldırganlığına verilecek cevabın yaklaştığını ve kaçınılmaz olduğunu" yineleyerek "Yemen halkının pozisyonunun çok güçlü ve sabit olduğunu" ifade etti.

Ensarullah lideri, halk düzeyinde de "Arap ve İslam dünyasının farklı ülkelerinden yaygın bir dayanışma ve destek olduğunu" vurguladı.

Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz'de yürüttüğü operasyonlarla ilgili olarak El Husi, "ABD'nin bunları engellemekte başarısız olduğunu" belirtti ve "Ortadoğu'daki ABD kuvvetlerinin başkomutanının Savunma Bakanı Lloyd Austin'e gönderdiği gizli bir mesajla bunu teyit ettiğini" kaydetti.

İşgalcilerin "Gazze Şeridi'ndeki savaşın Filistin halkına destek cephelerinin ana itici gücü olduğunu kabul ettiğini" söyleyen El Husi, "Yemen'in Irak direnişiyle ortak operasyonlarının seyrinin bir sonraki aşamada önemli bir gelişmeye tanık olacağını" vurguladı.

Ensarullah lideri ayrıca Filistinli grupların Çin'de bir anlaşma imzalamasına da değinerek bunun "işbirliği durumunu güçlendirmek ve düşmana karşı koymak için çok önemli ve bölünmeleri sona erdirmek için ileri bir adım" olduğunu ifade etti.

El Husi, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayla ilgili olarak da "Netanyahu, ABD Başkanı'nın bile görmediği ilgiyi gördü" dedi.

El Husi bu kutlamanın "suç, zulüm ve soykırım kutlaması olduğunu ve ABD'nin Gazze Şeridi'ndeki soykırımdaki ortak rolünün seviyesini gösterdiğini" vurguladı.

El Husi konuşmayı "kriz dolu ve yalanlarla dolu" olarak nitelendirerek "Netanyahu'nun ulaştığı çıkmazı, saldırganlığını ve suçluluğunu gösteriyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı