Enflasyon, yüksek fiyatlar ve onlarca doktorun işten ayrılması..

Enflasyon, yüksek fiyatlar ve onlarca doktorun işten ayrılması..

İsrail medyası, doktorların göçünden ekonomik enflasyona ve tüm malların fiyatlarındaki çılgın artışa kadar savaşın işgalci oluşum üzerindeki toplumsal ve ekonomik yansımalarının çeşitli yönlerinden bahsediyor.

İsrail Channel 14, işgalci bölgedeki tüketici fiyat endeksinin, savaşla ilgili nedenlerden dolayı %3,2'ye varan yüksek oranlarda mali enflasyon gösterdiğini doğruladı.

Kanalın muhabiri Ben Yaniv, "İsrail'de kötüleşen ekonomik koşullar ve yüksek fiyatlar" üzerine düzenlenen bir panel tartışmasında, fiyatlarda çılgın artışın sebze ve meyveden kültür ve eğlenceye, apartman dairelerine kadar İsrail ekonomisinin tüm sektörlerini kapsadığını söyledi.

Ben Yaniv, son aylarda zaten tedbirlerin yükü altında ezilen genç orta sınıf ailelerin, "İsrail'de daire satın almak isteyen herkesin korkutucu atılımı" nedeniyle parçalandığını anlattı.

İsrail kanalının muhabiri, "Hükümetin savaş sırasında savaşla ilgili olmayan konularda yaptığını gördüğümüz çabaların başka yerlerde yapılmasını dilerdim. Keşke İsrail orta sınıfına nasıl yardım edeceklerine yatırım yapsalardı, değil" dedi.

Doktorlar gidiyor... “Yerimiz burası değil.”

İlgili bir bağlamda, İsrail Kanal 13, "İsrail'den ayrılan doktorların sayısındaki önemli artışa ilişkin" korkutucu veriler "olarak adlandırdığı bir durumdan bahsetti ve bu oranın normal yüzdenin on katı olduğunu kaydetti.

Hastanenin insan kaynakları yönetiminden sorumlu olan Ichilov Hastanesi Doktor İşleri Genel Müdür Yardımcısı Gil Fair, bu "sessiz ayrılışın" gerçekleştiğini doğruladı ve bu, siyasi anlaşmazlığın kızıştığı dönemde doktorlar arasında dolaşan bir fikirdi. Tel Aviv, ancak 7 Ekim'den sonra meseleyi İsrail kamuoyunda "yerinin burası olmadığını gören ve burada kalmak istemeyen seçkinlerin" statüsüne bağlayan somut bir gerçekliğe dönüştü. ”

"Israel Hayom" gazetecisi Merav Safar, konuya ilişkin şu yorumu yaptı: "Hükümettekilerin burada çekirdek kalmasın, öğrenemeyen çocuklar olsun, doktorlar gitsin diye kavga etmeleri üzücü." Maliye Bakanı Bezalel Smotrich "yürürseniz" ekonomi istediğini de sözlerine ekledi. Benim yasalarıma göre sonuç İsrail'in kredi notunun düşmesi olacak.

Ekonomi analisti Matan Hodorov, dolaşan rakamların sorunun büyüklüğünü göstermeye yeterli olduğunu belirterek, "Ekonomi sonuçta 10 milyon kişi değil, 300-400 bin kişi, üreticiler, araştırmacılar, doktorlar üzerine kurulu" dedi. , bilim adamları ve Yüksek Teknoloji çalışanları” bunların yüzde 10’u ya da yüzde 15’i gitse bile burada modern bir ekonomi olmayacak.”

Hodorov, bu kesimlerden vazgeçilmesi ihtimaline ilişkin müdahaleye ve ideolojik altyapıya sahip olanların ayakta kalmasıyla yetinilmesine yanıt olarak, "O zaman Taş Devri'ni aşalım, buradaki ekonomiyi baştan yönetelim" dedi. , “Sorun şu ki çekirdek yok… Sorun şu ki kalp yok.”