Enkaz altında 10.000 kişi kayıp

Enkaz altında 10.000 kişi kayıp

Gazze Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Gazze Şeridi'nde yıkılan binaların altından henüz 10 bin kayıp kişinin bulunduğunu, yani gerçek şehit sayısının 44 bini aştığını...

Gazze Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Gazze Şeridi'nde yıkılan binaların altından henüz 10 bin kayıp kişinin bulunduğunu, yani gerçek şehit sayısının 44 bini aştığını doğrulayarak yeni bir sağlık felaketinin habercisi oldu. Yaz yaklaşıyor ve yüksek sıcaklıktan dolayı cesetler çürüyor.

azze Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Gazze Şeridi'ndeki saldırıların başlangıcından bugüne kadar yıkılan binaların enkazı altında yaklaşık 10 bin kayıp kişinin bulunduğunu tahmin ediyor.

Müdürlük, bugün Salı günü yaptığı açıklamada, cenazelerin hastanelere gelişinin kayıt altına alınmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı şehit istatistiklerine bu kayıp kişilerin dahil edilmediğini, yani gerçek şehit sayısının Şehit sayısı 44 bini geçiyor.

Müdürlük, şehitlerin cenazelerinin aylar önce yıkılan konutların altından çıkarılması ve cenazelerin geride bırakılması yerine gömülmesi yönündeki girişimlere yönelik bireysel çaba ve girişimleri desteklemek için bölge sakinleri ve gönüllü gençlik ekiplerinden çok sayıda çağrı aldığını doğruladı. molozun altında.

Müdürlük, bu konuda insani görevini yerine getirmeye devam ettiğini, ulaştığı büyük bütçe açığı nedeniyle çağrılara yanıt vermeye, kendisine sağlanan basit manuel araçlarla ailelere ve gönüllü ekiplere destek vermeye başladığını belirtti. Saldırganın ilk günlerinden bu yana işgalin ağır makineleri hedef alması ve imha etmesi nedeniyle ekipman, araç ve gerekli mekanizmaların eksikliği açısından.

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, en az 37 milyon ton moloz ve moloz varlığı dikkate alındığında, bu ilkel mekanizmayla çalışmanın 2-3 yıl süreceği uyarısında bulunarak, enkaz altında binlerce cesedin birikmesinin devam ettiği uyarısında bulundu. özellikle soğukların girmesiyle birlikte hastalıkların ve salgın hastalıkların yayılmasına neden oluyor... Yaz ve yüksek sıcaklıklar cesetlerin çürüme sürecini hızlandırıyor.

Müdürlük, mürettebatının kurtarılması için gerekli ağır ekipmanların girişine izin verilmesi amacıyla acil müdahale ve baskı yapılması yönünde Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere ilgili tüm taraflara ve insani alandaki tüm çalışanlara ve paydaşlara çağrısını yineledi. Yaralıların hayatını kaybetmesi, enkaz altında çürüyen şehitlerin cesetlerinin çıkarılması ise yeni bir sağlık felaketi tehdidi oluşturuyor.