Ensarullah: ABD bize Gazze’ye destekten vazgeçmemizi teklif etti

Ensarullah: ABD bize Gazze’ye destekten vazgeçmemizi teklif etti

Yemen Ensarullah Hareketi iderlerinden Mehdi el-Maşat, İsrail bağlantılı gemilere yönelik saldırıları durdurmaları için ABD’den ‘cazip’ teklifler aldıklarını belirterek, “Hepsini geri çevirdik” ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gerekçesiyle Yemen açıklarında İsrail bağlantılı ticari gemilere saldırı düzenlemeye devam eden Husiler’in Yüksek Siyasi Şura Başkanı Mehdi el-Maşat, bu saldırılara son vermelerini isteyen ABD’den ‘cazip’ teklifler geldiğini bildirdi.

Başkent Sana’da düzenlenen askeri geçit töreni sırasında El Mesire televizyonuna konuşan el-Maşat, ABD’lilerin bazı ülkeler aracılığıyla Husilerle iletişime geçtiğini belirterek şunu dedi:

“Amerikalılar kendilerini küçük düşürüyor. Aracılar vasıtasıyla bize şirin gözükmeye çalışırken, Gazze Şeridi’ne desteğimize son vermemiz için bizi ciddi şekilde baştan çıkarmaya çalışıyorlar. Ama biz onların tüm tekliflerini geri çeviriyoruz, çünkü dinimize, değerlerimize ve ilkelerimize ters.

“Düşman savaşta başarısız olunca şimdi de başka siyasi yollara başvuruyor” diyen el-Maşat, ticari gemilere saldırılardan vazgeçmeleri karşılığında ABD’nin onlara tam olarak ne teklif ettiğini açıklamadı. (Ajanslar)