Ensarullah, operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu!

Ensarullah, operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu!

Ensarullah, Filistin halkına yapılan zulmün bir karşılığı olarak ve işgal rejimin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik katliamlarına yanıt olarak iki askeri operasyonun uygulandığını duyurdu.

Ensarullah, yaptığı basın açıklamasında, Irak'taki İslami Direniş ile ortak bir operasyon yürüttüklerini, işgal altındaki Hayfa'da hayati bir hedef olan bir dizi kanatlı füzeyi hedef aldıklarını ve operasyonun amacına başarıyla ulaştığını söyledi.

Diğer operasyon, Kızıldeniz'deki gemiyi (SEAJOY) hedef aldı, çünkü sahibi olan şirket, işgal altındaki Filistin limanlarına girişi yasaklama kararını ihlal etti.

Operasyon, drone hava kuvvetleri, füze kuvvetleri ve deniz kuvvetleri tarafından ortaklaşa, bir drone botu ve bir dizi füze ve insansız hava aracı ile gerçekleştirildi ve operasyonun gemiye doğrudan ve doğru bir şekilde vurulmasına yol açtığını vurguladı.

Yemen silahlı kuvvetleri, Irak direnişiyle ortak operasyonlarını sürdürmeye devam edeceklerini ve işgal rejimi ile ilişkili veya işgal rejimle iş yapan şirketlere ait işgal gemileriyle ilgili önceki açıklamalarında belirtilenleri uygulayacaklarını vurguladı.

Söz konusu gemilerin yanı sıra Kızıldeniz, Arap Denizi ve Hint Okyanusu'ndaki düşman gemilerini hedef alan operasyonların, saldırı durdurulana ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik abluka kaldırılana kadar durmayacağını vurguladı.

doğruhaber