Ensarullah'ın (Husiler) Füze Cephaneliği... 2 Bin Km Menzil...

Ensarullah'ın (Husiler) Füze Cephaneliği... 2 Bin Km Menzil...

Siyonist medyadan bilgiler: Yemenli Husiler İran Devrim Muhafızlarından destek aldı. Son yıllarda güçlerinin önemli ölçüde arttığı ve İsrail'deki hedefleri vurabilecek füzeler gibi özellikle gelişmiş savaş araçlarıyla kendilerini donattıkları açıktır.

İsrail televizyonuna göre Husiler, yıllar geçtikçe İran'dan birçok silah ve savaş aracının yanı sıra gelişmiş balistik füzeler almaya alıştı. Son yıllarda Yemen topraklarında füzeler, insansız hava araçları ve diğer gelişmiş silahlar için yerel bir üretim hattı kurdukları açık.

Tümgeneral Meir Amit'in adını taşıyan İstihbarat ve Terör Bilgi Merkezi, Husilerin elinde 2.000 - 1.300 kilometre menzile sahip "Kudüs 2" ve "Kudüs 3" tipi balistik füzelerin bulunduğunu ve bölgedeki hedefleri etkili bir şekilde vurabildiğini belirtiyor. İsrail, Yemen'den 1500 km uzakta.

Husilerin ayrıca İsrail Devleti'nin menzilinde etkili olabilecek, 2.000 kilometreden fazla menzilde 2.000-1.500 kilometre menzile sahip Al-Samoud 3 drone gibi geniş bir insansız hava aracı cephaneliği de bulunuyor. Al-Waad insansız hava aracının menzili 2.200-2.000 kilometreye ulaşıyor.