"Erdoğan ile Milletvekilleri Arasına Bakanlar Girdi"
AK Parti'nin eski bakanlarından olan ve halen TBMM'de milletvekili olan isim ile görüşen Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, dikkat çeken bir iddiada bulundu
AK Parti'nin eski bakanlarından olan ve halen TBMM'de milletvekili olan isim ile görüşen Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, dikkat çeken bir iddiada bulundu. Uğuroğlu, görüştüğü vekille yaptığı sohbeti bugünkü köşesinde aktardı. uğuroğlu, "AKP milletvekilleri ile Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın arasına kara kedi girmişi durumda.." diye yazdı.
Kara kedinin Erdoğan kabinesi olduğunu belirten Uğuroğlu, görüştüğü AK Parti'li önemli ismin "17 yıllık AKP iktidarında milletvekilleri ile bakanlar arasında hiçbir zaman bu kadar kopukluk olmadı. Bakanlar milletvekillerini umursamıyorlar, çünkü oy kaygıları yok" dediğini aktardı.
Uğuroğlu'nun "AKP'nin önemli ismi de isyanda" başlığı ile yayınlanan köşesinin ilgili bölümü şöyle:
"AKP'nin eski bakanlarından bir milletvekili ile dostların da bulunduğu özel bir mekânda uzun bir sohbet yaptım.
Önce şunu söyleyeyim AKP milletvekilleri ile Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın arasına kara kedi girmiş durumda...
Kara kedi de kim mi?Erdoğan kabinesi...
"17 yıllık AKP iktidarında milletvekilleri ile bakanlar arasında hiçbir zaman bu kadar kopukluk olmadı. Bakanlar milletvekillerini umursamıyorlar, çünkü oy kaygıları yok..."
Bu sözler deneyimli, halen milletvekili olan AKP'nin önemli ismi eski bakana ait.
-Sordum; Nöbetçi bakan uygulaması başladı çözüm olmadı mı?
Yanıt verdi: "Başlamadı henüz, şimdi 2020 bütçesi var ve külliyede bürokratlar tarafından hazırlandı. Yarın seçim olsa bürokratlar mı seçime girecek. Hayır, biz siyasetçiler seçim bölgelerine gidip oy isteyeceğiz vatandaşlardan. Ama vatandaşların taleplerini bütçeye koyma imkânımız olmadı."
-Sordum; Cumhurbaşkanlığı sistemi vatandaşların sorunlarına hızlı çözümler iletecekti. Vatandaşın sorunları görmezden mi geliniyor?
Yanıt verdi: "Bütçe külliyede hazırlanınca vatandaş sorunları arka planda kalıyor. Bu durum AKP'yi seçimlerde olumsuz etkiler ama bürokrat arkadaşlar farkında değil."
Sohbet başlayınca AKP'den kopan iki önemli ismi Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan'ı konuşmamak olur mu?
-Sordum; AKP'den 2 yeni parti çıkıyor. Vaktiyle sizlerin merhum başbakan Necmettin Erbakan'ın Refah Partisi'nden ayrılıp AKP'yi kurduğunuzun benzeri bir durum var. 17 yıllık metal yorgunluğu AKP'yi nasıl etkiler?
Yanıt verdi: "Elbette olumsuz etkiler. Genel merkezde görevli arkadaşlarımız bu yeni oluşumların partimizi etkilememesi için çalışıyorlar ama yeterli değil. Teşkilatlarda da seçmen kitlemizde de kopuşlar var. Umutları kaybolan, özellikle Suriyeli sığınmacılara kızan, işsizlik sorunu altında ezilen ve zamlarla geçim sıkıntısı çeken vatandaşları partimizde tutacak politikalar üretemiyoruz. Aslında samimi konuşmak gerekirse Recep Tayyip Erdoğan, hem devlet işlerinin yoğunluğu hem de siyasetin beklentilerinin altında kalıyor. Vallahi ancak bu kadar yetişebiliyor. Bu sistem tüm yükü tek kişinin sırtına yüklüyor. Bakanların vatandaştan kopuk olmaları partimizden kaçışı, kopuşu maalesef körüklüyor."
-Sordum; Davutoğlu ve Babacan'ın başarılı olmamaları için AKP'den istifaların engellenmesi için valiler ve kaymakamlar da devreye girdiler. Parti devleti haline geliyoruz giderek. Siz bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yanıt verdi: "Elbette iyi değil. Vatandaşa baskı yapmak büyük tepki yaratır. Siyaset gönüllülük işidir. Vatandaşa hizmet ile yaklaşırsanız, sorunlarını çözecek adımlar atarsanız siyaseten kazanır, baskı yaparsanız siyaseten kaybedersiniz..."