"Erken Değil Canım, Ancak Gideriz"
"Erken nedir, geç nedir, vaktinde nedir, genellikle bu husus görecelidir, zamana ve mekana göre değişebilir"
Mehmet Göktaş Doğru Haber
Erken kelimesini en çok misafirlikte dillendiririz. Hem ev sahibi olarak hem de misafir olarak.
“Bize müsaade, artık kalkalım” der misafirimiz, biz de; “Daha erken canım oturuyoruz hele...” deriz. Misafirlerimiz de genellikle; “Erken değil canım, anca gideriz” derler ve yollarının uzak olduğunu, eve varınca yatmadan önce yapılması gereken bazı işlerinin olduğunu, yatsı namazını kılacaklarını, yarın erken kalkmaları gerektiğini vs söylerler. Ev sahibi biraz daha oturmaları konusunda ısrar etse de “erken değil, anca gideriz” sözü sonunda ağır basar.
Erken nedir, geç nedir, vaktinde nedir, genellikle bu husus görecelidir, zamana ve mekana göre değişebilir.
Bazen erken dediğimiz aslında o şeyin tam zamanıdır. Bazen de erkene aldığımız şeyde acele ettiğimiz yani isabetsiz karar verdiğimiz ortaya çıkar. Bazı şeylerin gerçekten bir vakti vardır ve o vakitten önce yapıldığında yanlış yapmış oluruz. Vaktinden önce dikmek, vaktinden önce hasat etmeye kalkmak böyledir.
Sözü çok uzattık biliyorum, seçimlerden konuşacağız.
Dünden beri Devlet Bahçeli'nin erken seçim talebiyle Türkiye'nin gündemi bir anda değişmiş, gözler Cumhurbaşkanına çevrilmişti. Bu defa oradan da erkenin de erkeni bir karar, hem de ortak karar çıkmış bulunuyor.
Siyasi partilerin her birinin kendi açısından baktığımızda ayrı ayrı yorumlarda bulunmak mümkündür.
Birçoklarına göre bu bir baskın seçimdir, hatta 24 Haziran baskının da baskınıdır. Kim ne derse desin muhalefet gafil ve hazırlıksız yakalanmıştır. Hiç birisi cumhurbaşkanı adayını bile belirlememişti.
Dünden bu yana yapılan bütün yorumları izliyor, yazılanları hep birlikte okuyoruz. İktidarın, ittifakın bununla ne yapmak istediğini enine boyuna izah ediyorlar.
Biz bunları konuşmaktan ziyade yine yazımızın başına dönelim. Bir şeyin asıl vakti nedir, erken vakti nedir, geç vakti nedir?
Daha önce karara bağlanmış olan 2019 Mart ve 2019 Kasım kağıt üzerindeki gibi seçimin gerçek vakitleri miydi de öne alınıyor, erkene alınıyor, yoksa seçimin gerçek vakti şu anda belirlenen vakti midir?
Daha da önemlisi, hayırlı olan hangisidir? Belki diyeceksiniz ki seçimlerin bu şekilde erkene alınması iktidar için, ittifak için iyi olabilir fakat diğer partiler için aynı şey düşünülebilir mi?
Ve bir de her bir siyasi parti için değil de ülkenin tamamı için, hatta ümmet için nasıl bir netice doğuracağı önemlidir.
Rabbim hakkımızda hayırlara dönüştürür inşaallah.