Financial Times: Washington İsrail'i Hizbullah'a Karşı Uyardı!

Financial Times: Washington İsrail'i Hizbullah'a Karşı Uyardı!

Financial Times, ABD'li yetkililerin İsrail'i, Hizbullah'a karşı açık bir savaşa girmesi halinde "kendini savunma kabiliyetinin sınırları" olduğu konusunda uyardığını doğruluyor.

Financial Times, ABD'li yetkililerin İsrail'i Hizbullah ile açık bir savaşa girmesi halinde "kendini savunma kabiliyetinin sınırlı olacağı" konusunda uyardığını ve Hizbullah'ı "dünyanın en ağır silahlara sahip devlet dışı güçlerinden biri" olarak tanımladığını doğruladı.

Gazetenin diplomatlardan aktardığına göre, "İsrail ve Hizbullah ABD'ye topyekûn bir savaş istemediklerini söylediler."

Salı günü Bloomberg, İsrail'in Lübnan cephesinde düzenleyeceği bir operasyonun İsrail için bir felakete yol açabileceği uyarısındabulundu.

"İsrail" sınırları dışından Lübnan'la savaşı genişletmenin tehlikeleri ve bunun işgal varlığı için feci sonuçları konusunda gelen uyarılara ek olarak, varlığın içinden de uyarılar gelmeye devam ediyor. Bunlardan sonuncusu, savaş sırasında Başbakan Benjamin Netanyahu ile altı kez görüşen eski Asker Şikâyetleri Komiseri Isaac Brek'in kuzeydeki bir savaşın "Üçüncü Tapınağın yıkılmasına yol açacağı" uyarısında bulunmasıydı.

TERCÜME TEVHİDHABER