Gallant, İşgal Ordusuna Batı Şeria'daki Direnişi Vurma Emri Verdi

Gallant, İşgal Ordusuna Batı Şeria'daki Direnişi Vurma Emri Verdi

Gallant, işgal ordusuna Batı Şeria'daki direnişi vurma emri verdi. Savaş uçaklarının kullanımına ilişkin kısıtlamaları kaldırdı.

İşgal Ordusu Bakanı Yoav Galant 21 Temmuz 2024 Pazar günü yaptığı açıklamada, Batı Şeria'da savaş uçaklarının kullanımına ilişkin kısıtlamaları kaldırdığını ve İsrail ordusuna "silahlı tugaylar" olarak nitelendirdiği grupları ortadan kaldırması için emir verdiğini söyledi.

İsrail 14 kanalına göre Galant, işgal ordusunun merkez bölgesinin (Batı Şeria'daki askeri operasyonlardan sorumlu) yeni komutanı Avi Balut ile yaptığı durum değerlendirme toplantısında bu açıklamaları yaptı.

Gallant şunları ekledi: "Ayrıca askerlerin hayatını tehlikeye atmamak için Batı Şeria'da askeri yürüyüşlerin yapılmasına getirilen kısıtlamaları da kaldırdım."

İsrail Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Galant toplantı sırasında "bölgedeki güçlerin operasyonları engelleme, mülteci kamplarındaki silahlı örgütleri ortadan kaldırma ve (yerleşimci) nüfusun güvenliğini arttırmak için yerel yönetimlerdeki (Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini kastediyor) güvenlik araçlarını geliştirme faaliyetleri" hakkında bir brifing aldı.

Açıklamada Gallant'ın "her türlü silahlı direnişin sürekli ve sistematik olarak ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladığı ve IDF'nin bu hedef doğrultusunda çalışmak için tam desteğe sahip olduğunu belirttiği" ifade edildi.

Gallant, ordunun Merkez Komutanlığı'na ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye, mülteci kamplarındaki tüm silahlı tugayların eylemlerinin engellenmesini ve Cenin, Tulkarm, Tubas ve diğer yerlerde bu tugayların ezilmesini sağlama talimatı verdiğini söyledi.

Pazar günü Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas'ta işgal ordusunun şehre baskın düzenlemesinin ardından Filistinli direnişçilerle silahlı çatışmalar yaşanırken, İsrailli yerleşimciler Nablus'un güneyindeki bir köyde Filistinlilere ve mülklerine saldırdı.

Esir İşleri İdaresi ve Filistinli Esirler Kulübü tarafından yapılan ortak açıklamada, işgal güçlerinin son iki gün içinde 26 Filistinliyi tutukladığı ve 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria genelinde gözaltına alınanların sayısının 9750'yi aştığı belirtildi.

Filistin resmi kaynaklarına göre, işgal ordusu ve yerleşimcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik yıkıcı savaşıyla birlikte, Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'daki saldırılarını arttırması, 570 şehit, yaklaşık 5350 yaralı ve yaklaşık 9750 tutuklu bırakması dikkat çekicidir.

Çeviri: TEVHİDHABER