
Gazze'deki Çocuklar Bayramlıklarıyla Şehid Oldu!
El-Mayadin muhabiri, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki birçok bölgeyi hedef alan hava saldırıları sonucu 43'ten fazla kişinin şehid olduğu açıklandı
Pazar günü, Filistinlilerin Ramazan Bayramı'nın ilk gününde İsrail'in Gazze Şeridi'nin birçok bölgesini vuran şiddetli hava saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 43'ü aştı.
El-Mayadin muhabirinin aktardığına göre, İsrail'in yoğun saldırıları, Filistinlilerin Ramazan ayının ardından bayramı kutladığı hassas bir dönemde gerçekleşti İsrail'in yakınlarını kaybetmiş kişilerin barındığı bir çadırı hedef alan bombardımanı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu, bayramlık yeni kıyafetler giyen 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi
Saldırı, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un batısındaki El-Maharrat bölgesinde gerçekleşti.
Daha sonra, Han Yunus'un merkezindeki bir eve düzenlenen hava saldırısında da birçok kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinde bir evin bombalanması sonucu bir kişi öldü, bir diğeri yaralandı. Şehrin kuzeydoğusundaki Avni Zaheer Caddesi'nde de birçok kişi yaralandı.
El-Mayadin muhabiri, İsrail'in insansız hava araçlarının Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da sivilleri hedef alması sonucu bir kadının öldüğünü ve diğerlerinin yaralandığını aktardı.
İsrail'in topçu saldırıları da devam ediyor. Gazze'nin ortasındaki En-Nuseirat mülteci kampının kuzeyi gibi çeşitli bölgeleri hedef alan saldırılar sonucu iki kişi daha hayatını kaybetti.
Kurtarma ekiplerinin kayıp personelini arama çalışmaları sürüyor
Filistin Kızılay Derneği, ekiplerinin Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Kızılhaç ve Sivil Savunma ekipleriyle birlikte Gazze'nin güneyindeki Refah'ın Sultan bölgesinde kayıp personeli aradığını duyurdu. Dernek, "Ekiplerimizden 8 sağlık görevlisi, Sivil Savunma ekiplerinden 5 kişi ve Birleşmiş Milletler çalışanı olmak üzere toplam 14 kişinin cenazesine ulaşıldı. Diğer cenazeler için arama çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.