Hamaney: Amerikalı öğrenciler hükümetlerinin insan hakları konusundaki sahtekarlığını açığa çıkardılar

Hamaney: Amerikalı öğrenciler hükümetlerinin insan hakları konusundaki sahtekarlığını açığa çıkardılar

ABD'de son dönemde Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşında "İsrail"e verilen desteğe karşı yapılan protesto hareketlerine ilişkin yorum yapan Sayın Ali Hamaney, Amerikan rejiminin gerçek yüzünün ortaya çıktığına dikkat çekiyor.

İran İslam Cumhuriyeti Seyyid Ali Hamaney, “Amerikalı öğrencilerin Filistin'i destekleme hareketinin çok büyük olduğunu ve Amerikan hükümetini insan hakları ve özgürlüklerle ilgili tüm iddialarını ve sloganlarını ihlal etmeye zorladığını” belirtti.

Seyyid Hamaney, bu hareketin Amerika Birleşik Devletleri'ni "dünyanın gözü önünde/hiçbir nezaket göstermeden üniversitelerin baskı altına alınmasına ve öğrencilere karşı şiddet uygulanmasına" sevk ettiğini ekledi.

Hamaney, İslami Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nun ve onun devam eden faaliyetlerinin "umut verici bir olgu olduğunu, çünkü bu kolektif varlığın dünya çapındaki güncel ve karmaşık konularda liderlik rolü oynayabileceğini" söyledi.

Şöyle açıkladı: "Önemli konuları etkilemek, diğer tüm ekipmanlardan çok aktivistlerin coşkusuna, inancına ve özgüvenine bağlıdır."

Seyyid Ali Hamaney'e göre güncel meselelerin en önemlileri arasında “halk protestolarının, özellikle de Amerika ve Avrupa'daki öğrenci protestolarının zayıf ama umut verici bir parıltısı var. İran'ın yanı sıra Batı Asya bölgesi de değişen öneme sahip birçok sorunla karşı karşıya. ”

Daha önce Seyyid Hamaney, Gazzeli çocukları ve kadınları savunmak için sahaya çıktıktan sonra Amerikalı üniversite öğrencilerine sempati ve desteğini ifade ettiği bir mesaj göndererek, tarihin sayfalarını çevirdiğini ve onların bu konuda kararlı olduklarını vurguladı.