Hamaney'den Yahya Sinvar ve Hamas açıklaması!

Hamaney'den Yahya Sinvar ve Hamas açıklaması!

İran Dini Lideri Ali Hamaney, Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın şehit edilmesinin ardından açıklamada bulundu.

- Hamaney, Yahya Sinvar'ın direnişin ve mücadelenin parlayan yüzü olduğunu ve zalim ve saldırgan düşmana karşı çelik gibi bir kararlılıkla karşı çıktığını belirtti.

İncelik ve cesaretle işgalciye tokat attığını ve 7 Ekim ile işgalcinin tarihine onarılmaz darbesini vurarak daha sonra şeref ve gururla şehitlerin miracına uçtuğunu belirten Hamaney şu ifadelere yer verdi:

"Sinvar'ın kaybı elbette direniş cephesi için acıdır ama bu cephe Şeyh Ahmed Yasin, Fethi Şikaki, Rantisi ve İsmail Heniyye gibi önde gelen isimlerin şehadetiyle ilerlemeyi durdurmadı ve durmayacaktır. en azından Sinwar'ın şehit edilmesiyle; Hamas ve direniş hayatta kalacak.

Onun gibi ömrünü gaspçı ve zalim düşmana karşı mücadele ederek geçirmiş bir insanın hak ettiği şehadetten başkası değildir.

Yahya Sinvar direnişin ve mücadelenin parlayan yüzüydü; Zalim ve saldırgan düşmana karşı çelik gibi bir kararlılıkla karşı çıktı; İncelik ve cesaretle ona tokat attı; 7 Ekim'le işgalcilerin tarihine onarılmaz darbesini vurdu; Daha sonra şeref ve gururla şehitlerin miracına uçtu.

Her zaman olduğu gibi Mücahidlerin ve samimi savaşçıların yanında olacağız; Allah yar ve yardımcınız olsun. Yahya el-Sanvar kardeşimizin şehadetini ailesine, silah arkadaşlarına ve Allah adına tüm Cihat sevenlere tebrik ediyor, kaybından dolayı başsağlığı diliyorum."