Hamas: İsrail'in Teklifi Gülünç

Hamas: İsrail'in Teklifi Gülünç

Filistinli bir direniş lideri Al-Mayadeen'e yaptığı açıklamada Hamas'ın ne ABD'den ne de Mısırlı ve Katarlı arabuluculardan ateşkes için yeni bir teklif almadığını teyit etti.

Filistinli bir direniş lideri, Al-Mayadeen'e yaptığı açıklamada Hamas'ın “ne Amerikan tarafından ne de Mısırlı ve Katarlı arabuluculardan ateşkes için yeni bir teklif ya da öneri almadığını” doğruladı. Lider, Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail'in lider Yahya el-Sinvar'ın ülkeyi terk etmesi yönündeki önerisinin “gülünç olduğunu ve arabulucuların sekiz ay süren müzakereler boyunca sarf ettiği tüm çabaları göz ardı ettiğini” söyledi.

Filistinli bir direniş lideri, İsrail'in önerisinin bir kafa karışıklığı, müzakere iflası ve savaşı sürdürme ısrarı anlamına geldiğini sözlerine ekleyerek, İsrail'in önerisinin “müzakerelere kapıyı tamamen kapatmak” anlamına geldiğini vurguladı.

Direniş liderinin sözleri, Makan kanalının internet sitesinde yer alan haberin ardından geldi. Site, işgalci İsrail'in Filistin direnişiyle esir takası anlaşması yapmak üzere ABD'ye yeni bir teklif sunduğunu, bu teklifin “tüm esirlerin tek seferde serbest bırakılmasını” ve Hamas'ın siyasi büro şefi Yahya el-Sinvar ile hareketin diğer liderlerinin çıkışı için “güvenli geçiş” sağlanmasını içerdiğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı