Hamas'ı Destekleyen Tweeti Beğenene Vize Vermeyecekler!

Hamas'ı Destekleyen Tweeti Beğenene Vize Vermeyecekler!

Avustralya’da muhalefetin, Gazze’den gelenlerin vize başvurularında esnek davranıldığına dair eleştirileri üzerine Avustralya Güvenlik ve İstihbarat Teşkilatı (ASIO) Başkanı Mike Burgess açıklama yaptı.

Hamas’ı destekleyen herhangi bir eylemde bulunan kişilerin Avustralya’ya yapacağı vize başvurularının reddedileceğini söyleyen Burgess, buna bir tweet’i beğenmenin de dahil olduğunu söyledi.

Burgess, buna karşın Filistin destekçisi olmanın vize başvurusunda problem yaratmayacağını söyledi:

“Filistin’i destekliyorsanız, Avustralya’ya girmeniz sorun olmayabilir, çünkü bu kendi başına bir sorun değil. Ama aynı zamanda şiddet içeren aşırılıkçı bir ideolojiniz varsa veya bir terör örgütüne maddi veya finansal destek sağlarsanız, bunun bir sorun olacağını da söyledim.
Terörizmin iyi olduğunu düşünüyorsanız, İsrail devletinin yok edilmesinin iyi olduğunu düşünüyorsanız, Hamas’ın ve 7 Ekim’de yaptıklarının iyi olduğunu düşünüyorsanız, ASIO güvenlik soruşturmasından geçemezsiniz.
7 Ekim’in kabul edilebilir olduğunu söyleyen bir tweet ya da bir tweet’in beğenilmesi, o kişi için bir sorun olacaktır.”
Hamas Avustralya’da terör örgütleri listesinde yer alıyor.

5-Eyes adı verilen ve ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve İngiltere’nin de üye olduğu güvenlik teşkilatına üye olan Avustralya, vize bilgilerini bu ülkelerle de paylaşıyor.

islamianaliz