HAMAS'tan Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da "sinagog" planlarına tepki!

HAMAS'tan Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da "sinagog" planlarına tepki!

HAMAS, işgalci bakan Ben Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme planlarına karşı, Batı Şeria'daki ve işgal altındaki iç bölgelerdeki halkı meydanlara inmeye davet ederek işgalin planlarına karşı koymaya çağırdı.

HAMAS, terör bakanı Ben Gvir'in bu sabah mübarek Mescid-i Aksa'nın içine bir sinagog inşa etme niyetiyle ilgili olarak ortaya çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Hareket, bu açıklamaların işgal hükümetinin Mescid-i Aksa'ya ve onun Arap ve İslami kimliğine yönelik niyetlerinin doğasını ve onu Yahudileştirmeye ve üzerindeki kontrolünü sıkılaştırmaya çalışan canice adımlarını yansıtan tehlikeli bir beyanı temsil ettiğini vurguladı.

Gazze Şeridi'ndeki faşist işgalin eşi benzeri görülmemiş suçlar işlediğini, Batı Şeria'da yaygın ihlaller yaşandığını belirten HAMAS, aşırılık yanlısı bakanlarının Kudüs'te ve mübarek Mescid-i Aksa'da kötü niyetli planlarını uygulama, onu kirletme, saldırma ve her gün kışkırtıcı turlar düzenlemeye çalıştığını kaydetti.

Hareket, Batı Şeria'daki ve işgal altındaki iç bölgelerdeki halkı Mescid-i Aksa ve Rabat'taki meydanlarında seferber olmaya ve işgalin planlarına karşı koymaya çağırdı. HAMAS ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'daki cesur direnişi ve asi gençleri suçlu düşman ve onun yerleşimci sürüleriyle çatışmalarını artırmaya çağırdı.

İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere hükümetler, halklar ve kuruluşlar da dahil olmak üzere Arap ve İslam ümmetine, bugün sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunan HAMAS, ayrıca, işgalin; iki kıbleden birincisine ve İki Kutsal Cami'nin üçüncüsüne yönelik planlarına ve pervasız saldırılarına karşı sağlam bir duruş sergilemeleri ve Filistin halkına yönelik bu acımasız saldırıyı durdurmak ve başta mübarek Mescid-i Aksa olmak üzere İslami ve Hristiyan kutsal mekanları korumak için her türlü şekilde çalışmaları çağrısında da bulundu. (İLKHA)