Hinduların yıktığı cami yıkanlara verildi(VİDEO)
Babür Camii arazisinin üçte ikisi mahkeme kararıyla Hindulara verildi; karar yeni bir şiddet dalgasına yol açabilir
Hindu çetelerin 1992 yılında kullanılamaz hale getirdiği, 16'ncı yüzyıldan kalan caminin kime ait olduğu, Allahabad Yüksek Mahkemesi'nin vereceği kararla belirlenecek. Hintliler, Babri Mescidi'nin bulunduğu alanın tanrıları olan Ram'ın doğduğu yer olarak kabul ediyor ve buraya bir tapınak inşa etmek istiyor. Müslümanlar ise caminin restore edilerek tekrar kullanıma açılmasını talep ediyor.
TSİ 13.00'da alınması beklenen mahkeme kararı, başta 70 bin nüfuslu Ayodhya kasabası olmak üzere ülkedeki gerginliği de artırdı.
Caminin çevresine on binin üzerinde güvenlik görevlisi yerleştirilirken, her an patlak verebilecek çatışmaların önüne geçilebilmesi için bölge helikopterlerle gözleniyor.
200 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ
Ülke genelinde 200 binden fazla polis özel olarak görevlendirilirken, Ayodhya'daki yaklaşık 3 bin nüfuslu Müslüman ailelerin evleri de koruma altına alındı.
Caminin 1992 yılındaki tahribatı Hindular ile Müslümanlar arasında büyük gerginliğe neden olmuş ve çıkan çatışmalarda yaklaşık iki bin kişi hayatını kaybetmişti.
İçişleri Bakanı Palaniappan Chidambaram, "Bölgede barış ortamının sağlanabilmesi için hükümet gerekli tüm önlemleri aldı" dedi ve bölge halkını barış ortamının korunmasına katkıda bulunmaya çağırdı.
Cami hakkındaki kararın mahkeme tarafından bugün TSİ 13.00'de açıklanması bekleniyor.
Nüfusu 1.1 milyarın üzerinde olan Hindistan'ın nüfusunun yüzde 80'ini Hindular oluşturuyor. Yaklaşık 140 milyonluk Müslüman nüfus ise ülkenin yüzde 13'ünü temsil ediyor