Hizbullah: İsrail'in Yemen'deki hareketi aptalca

Hizbullah: İsrail'in Yemen'deki hareketi aptalca

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, Yemen'e yönelik hain Siyonist saldırısının, Amerika'nın tam koruması ve desteğiyle, Amerikan-İngiliz saldırganlığının devamı olduğunu doğruluyor.

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, Amerika'nın tam koruması ve desteğiyle Yemen'e yönelik hain Siyonist saldırganlığının "Amerikan-İngiliz saldırganlığının bir devamı" olduğunu doğruladı.

Ayrıca açıklamasında "Siyonist düşmanın attığı aptalca adımın, son derece önemli yüzleşmenin yeni ve tehlikeli bir aşamasına işaret ettiğini" vurguladı.

Cumartesi akşamı yayınlanan açıklamasında Hizbullah, "özgür ve onurlu Yemen halkına ve onların cesur ve bilge liderlerine, salih şehitlere en derin başsağlığı dileklerini" sundu.

"Saldırı, bölgedeki destek cephelerinin son derece önemli olduğunun ve Filistin halkının savunulmasındaki büyük rolünün tartışmasız bir teyididir" dedi.

"Sert ve caydırıcı bir tepki olmadan saldırganlık sona ermeyecektir."

İsrail'in Yemen'e yönelik saldırganlığını kınayan açıklamalar devam ederken, İslami Cihad hareketi "Siyonistlerin Yemen halkına karşı sivil tesisleri hedef alan cani saldırısını" kınadı.

Kendisi, "Bu yeni Siyonist suçun, bu suç örgütünün yalnızca Filistin halkına yönelik bir tehdit olmadığını doğruladığını" vurguladı.

Buna karşılık Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de "Yemen'e yönelik acımasız Siyonist saldırıyı güçlü bir şekilde kınadı ve bunun sert ve caydırıcı bir tepki olmadan geçemeyeceğini vurguladı."

Filistin'deki direniş komiteleri yaptıkları açıklamada, "Yemen'e yönelik saldırının, ulusun tüm bileşenlerine yönelik bir saldırı olduğunu" doğruladı.